Japan er en billedbog uden ende

Japan er ét stort omvandrende postkort, og sjældent kommer du til at stifte bekendtskab med et land med så mange nuancer, indtryk og idylliske omgivelser på din rundrejse i Asien.

En stor del af det at rejse er at tage nogle fantastiske billeder. Billeder som du kan fremkalde og hænge op på væggen, billeder som du kan bladre igennem om 30 år i en fotobog, og billeder som du kan lagre mentalt til evigt minde om din rejse til Japan.

For at du kan skabe dig så mange minder som muligt, har vi her samlet, hvad vi personligt mener er de ti smukkeste billeder, du kan tage under din oplevelsesrejse til Japan.

Brug for hjælp? - Klik her! Brug for hjælp? - Klik her!

Her får du de 10 billeder du skal tage i Japan

Kamera og linse på bord

1. Takachiho Gorge

Altså du får det næsten ikke bedre end det her! Forestil dig at du sejler i en kløft, du har et 17 meter højt vandfald på din venstre side, bragende sol fra oven og grønne omgivelser, der spejler et turkisfarvet skær i vandet.

“Du har dit kamera hængende om halsen, dine bedste rejsekammerater omkring dig og kun lyden af vandfaldet, der sitrer i dine ører”

Som at være med i en film, bevæger du dig langsomt ned af Gokase River eller går langs kløftens kant i 17 meters højde og har kun dit kameras levetid at bekymre dig om. I sommermånederne er vandfaldet oplyst indtil kl. 22.00 om aftenen, hvilket ved mørkets frembrud giver nogle meget dynamiske billeder.

Go go go!

Klippeskrænt med flod og både

2. Kinkakuji Golden Pavilion Temple

Har du nogensinde set et Japansk tempel? Måske. Har du til gengæld nogensinde set et Japansk tempel beklædt I bladguld? Næppe.

I den nordlige del af byen Kyoto, finder du dette dybt imponerende tempel som er et af byens mest populære attraktioner. På en dag med blå himmel og høj sol, vil du se templets skær af guld spejle sig smukt i søen og skabe de perfekte rammer til “a picture of a lifetime”.

Du har ikke set farven guld, før du har oplevet det japanske bladguld i Kyoto på din rejse til Asien.

Guldtempel i Japan

3. Shibuya Crossing

Verdens mest befærdede fodgængerovergang lyder jo ikke umiddelbart som et billede værdigt, men tro os, det er faktisk lige præcis, hvad det er.

2.4 millioner mennesker, fem forskellige fodgængerovergange og ti forskellige veje mødes alle i dette virvar af mennesker, støj og neonfarver fra de uendeligt mange reklameskærme. De bedste billeder tages om aftenen, hvor neonlyset skaber nogle smukke kontraster, til den ellers kaotiske virkelighed der udspiller sig foran dig. Du havde nok ikke troet at du skulle tage billeder af en fodgængerovergang, men netop denne her er virkelig ”one of a kind”.

Mennesker i by i Japan

4. Fushimi Inari Shrine

Kyotos vel nok sagtens største varemærke, Fushimi Inari Shrine må betegnes som enhver kultursøgers drøm! De i alt 32.000 porte, der i orange farver pryder bjerget Mount Inari, har i mange år tiltrukket fotografer og backpackere fra hele verden, der vil berige deres oplevelsesrejse med et ikonisk billede.

Her kan du tage, hvad vi vil kalde for et vaskeægte instagram billede, hvor den blå himmel, de grønne træer og de orange porte skaber de perfekte rammer for et kontrastfyldt billede. Kom tidligt om morgenen, undgå de mange turister og brug den tid, der skal til, for at få det perfekte billede i kassen. Hvem ved, måske får du aldrig mulighed for at komme tilbage igen.

Sti gennem orange porte i Japan

5. Kirsebærtræer i den Japanske forårssol

I forårsmånederne bliver Japan omdannet til et sandt plantorama af kirsebærtræer, og det er en sand fryd for både dine øjne og dit kamera.

Blomstringen af de lyserødt beklædte træer, er vel nok sagtens et af Japans helt store varemærker, hvor lokale såvel som turister flokkes omkring det smukke naturfænomen.

Vil du gerne vide, hvor du skal rejse hen for at se de Japanske kirsebærtræer?

Mount Fuji og kirsebærtræer

6. Shirakawa-go village i vintertid

Dybt inde i bjergene findes dalen Shogawa River Valley, og den charmerende landsby Shirakawa-go, som i vintermånederne forvandles til et sandt drømmeland.

Siden år 1995 har dette sted været på UNESCO’s Verdensarvsliste, og når man ser de 250 år gamle huse beklædt i sne og oplyst af stjernhimlen, så forstår man godt hvorfor.

På udvalgte weekender i vintermånederne, bliver landsbyen oplyst af hundredevis af lys, hvilket skaber en helt særlig stemning og rammerne for et helt særligt billede. De fleste tager en dagstur fra Takayama, men vil du have den fulde oplevelse med, så kan du overnatte i en af de mange farmhouses til bed and breakfest, eller som Japanerne kalder det, minshuku.

Hytter i sne i bjergene

7. Tateyama Kurobe Alpine Route

Vi bliver i de snebeklædte landskaber, for nu skal du virkelig på adventure. Den eventyrlige Tateyama Kurobe strækning i bjergene udenfor Toyama byder på intet mindre end 18 meter høje snevægge, Kurobe dæmningen, og et væld af smukke passager, som kan opleves til fods, i bil, eller sågar med svævebane.

Rutens højdepunkt og det vel nok mest imponerende billede, du kan tage deroppe, er de massive snevægge, som på hver sin side af vejen skyder 18 meter op i luften. Dine bedste chancer finder du i de sene forårs/tidlige sommermåneder, hvor væggene, alt efter snefald, kan strække sig over flere hundrede meter langt.

Sti gennem store isblokke i Japan

8. Blue Pond Hokkaido

Tæt på Shirogane Onsen, byen der er kendt for sine mange varme kilder, finder du en helt særlig sø. Denne turkisblå sø får sin helt specielle farve fra naturlige mineraler, som opløses i vandet og skaber denne helt unikke turkisblå farve.

Søen er betagende smuk i alle sæsoner! Om sommeren reflekterer de grønne træer deres farve i vandet, og om vinteren fremstår den turkisblå farve om end endnu stærkere, da alt landskab omkring er klædt i hvidt. Det her er et af de billeder, hvor dine venner tror, at du har været i gang med et redigeringsprogram, men det har du ikke, for det er ganske sandt og afgjort en oplevelsesrejse værdig.

Hvide træer og sø

9. Seigantoji Temple & Nachi Falls

På din rundrejse i Asien skal du selvfølgelig have et billede af et tempel og et vandfald på en og samme tid? Det kan vidst kun være i Japan det her. Et af vores personlige yndlingsbilleder i Japan forkæler dig her med bjerge beklædt i frodigt grønne træer, et treetagers højt tempel, og nå ja, så finder du også Japans højeste vandfald netop her. Med sine 133 meters højde er Nachi Falls Japans højeste vandfald og skaber den perfekte baggrund til dit billede af det orange Seigantoji tempel.

Kig endelig på vejrudsigten inden du begiver dig herud, for det ville være så ærgerligt at lade dette smukke vidunder forsvinde i tåge, dis og skyer. En dag med høj sol og blå himmel sætter alle farverne i spil og skaber et billede, som du bør fremkalde og hænge op på din væg, når du kommer hjem.

Se flere steder du skal opleve i vores artikel med 10 steder du skal besøge i Japan, hvor du finder oplevelser for en hver smag. 

Stort tempel i skov i Japan

10. Itsukushima Shrine

På øen Miyajima, tætbeliggende ved byen Hiroshima, finder du ”den flydende port”, Itsukushima Shrine. Midt ude i vandet står denne majestætiske konstruktion nemlig og spejder udover havets overflade og venter på blitzen fra dit kamera.

Som en ægte fotograf er du dog nødt til at gøre dit hjemmearbejde, for billedet kan hurtigt ændre sig grundet tidevandet. Hvis der er højvande, får vandstanden porten til at ”flyde”, omvendt hvis der er lavvande, så forsvinder vandet i bugten, og du vil kunne se portens fundament i sandbunden.

Er du til lidt færre turister, så er den mere ukendte og skjulte Hakone Torii Gate et mindst lige så smukt billede værdigt, hvis ikke det faktisk er smukkere. Det lader vi være op til dig at vurdere!

Helligdom i Japan

Japan er landet, der imponerer igen og igen

Vi er enige om, at du er nødt til at rejse til Japan nu ikke?

Landet er ét langt kartotek af billeder, der overgår hinanden, og hvis du slet ikke kan få nok af Japan, så har vi lavet artiklen ”10 aktiviteter du skal opleve i Japan som i den grad også vil få dit kamera til at knipse løs. Der er billeder der skal tages og minder der skal skabes!

Er du også helt pjattet med Japan og vil høre mere?

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!