10 betagende seværdigheder i Vietnam du skal opleve!

I Vietnam finder du de smukkeste landskaber og hører de mest medrivende historier omkring krige, indflydelsesrige personer og Vietnams kultur.

Vi har samlet en liste over disse utrolige steder med 10 fantastiske seværdigheder i Vietnam som du absolut bare må se, hvis du beslutter dig for oplevelsesrejse til den opadstigende drages land.

Oplev det fantastiske Vietnam på vores Grupperejse til Asien!

Brug for hjælp? - Klik her!

Se seværdighederne her

1. Hanoi

Tempel på ø i Hanoi

En smuk by, hvor du har mulighed for at se gamle velbevaret kolonibygninger, museer og pagoder. Hanoi byder på street food, masser af liv og en række af steder for shopping.

Nattelivet er også værd at opleve, selvom der er meget trafik, da der altid er gang i byen. Når du har oplevet den livlige atmosfære, der er i byen, bør du gøre dig selv en tjeneste og tage til Ha Long Bay. Her kan du tage en tur i båd ud til de mange øer og seværdigheder, som omgiver denne fantastiske by.

2. Son Doong Cave

Grotte i Vietnam

En af de mest omtalte grotter i Vietnam er Son Doong Cave, som oversat betyder ”bjergflodens grotte”. Grotten ligger i nationalparken Pong Nha-Ke og blev opdaget i 1991. Den er desuden blandt de flotteste grotter i verden og holder også rekorden som den største i verden.

Gå en tur ned og udforsk dette ellers uberørte naturfænomen, hvor du kan trekke 5 kilometer gennem dette fascinerende kalkstenslandskab, der er værd at opleve sammen med andre på en grupperejse til Vietnam.

Læs også: Top 10 ting du skal opleve i Cambodja

3. Ho Chi Minhs Mausoleum

Tempel for Vietnamesisk helt

Et enestående sted, som mange kommer for at besøge, er Ho Chi Minhs Mausoleum. Her ligger en af helt store kommunistiske faderfigurer og frelser begravet.

Ho Chi Minh var en meget anerkendt mand og leder af Nordvietnam indtil han dødede. Tager du ind på hans Mausoleum, vil du forstå hvor vigtig og speciel, han er for det vietnamesiske folk.

Dette er helt klart en seværdigheder i Vietnam, du ikke vil gå glip af, hvis du vil have et dybt indblik i Vietnams historie.

4. Independence Palace

Uafhængighedspaladset i Vietnam

Dette storslået palads var den vietnamesiske general, Ngo Dinh Diems base i mange år indtil hans død indtræf. Paladsets storhedstid var i 1975, hvor det også blev kendt globalt.

Hvad der engang var stedet, der endte vietnamkrigen, er nu et populært besøgssted for rejsende og turister, der kommer for at se dette velbevarede vartegn.

Når du træder ind i paladset, er det som om, du er tilbage i 1975, da mange originale rum og møbler stadig findes i bygningen. Et sted, der giver dig et kig ind i Vietnams utrolige historie i en autentisk atmosfære.

Læs også: Rejseberetning fra Vietnam

5. Khai Dinh Tomb

Gravsted i Vietnam

Dette majestætiske gravsted har både vietnamesisk og europæisk design over sig, da arkitekturen både rummer buddhistisk og romersk inspiration. Stedet blev opført i 1931, startende i 1920 og tog altså dermed 11 år at bygge.

Komplekset er blevet beordret bygget af Vietnams egen regent, der på forhånd fik konstrueret sin egen fremtidig grav, hvor han i dag ligger begravet. Khai din Tombs hvilested er markeret med en imponerende statue i bronze, omgivet af smukke og betagende vægmalerier.

Få et syn af et at de smukkeste gravkonstruktioner i Vietnam ved at tage til Khai Dinh Tomb i Hue.

6. Tam Coc

Grotter langs flod i Vietnam

I det nordlige Vietnam finder du Tam Coc, der oversat til dansk betyder ”tre grotter”, som ligger nær provinsen Ninh Binh. Her løber en smuk flod igennem et fascinerende landskab og igennem disse grotter kaldet Hang Cà, Hang Hai og Hang Ba.

Tag med på guidede ture ned ad Ngo Dong floden og betragt kalksten, klipper og risterasser, som også præger dette område sammen med grotterne, der er hovedattraktionen i provinsen. En ad de seværdigheder i Vietnam du aldrig vil glemme!

7. Litteratur Templet

Tempel i Vietnam

Dedikeret til en kinesisk filosof og politiker, Confucius, ligger i Hanoi litteraturtemplet, som også ærer skoler og mange akademiske præstationer for vietnameserne både nu og i fortiden.

Dette tempel var endda lokation for det første universitet i landets historie. Her finder du bl.a. statuer af Confucius og hans disciple. Spektakulære pagoder hører også til på dette sted, som er en sand skat for øjet, du ikke må gå glip af.

8. Nha Trang

Populær strand i Vietnam

En af de smukkeste bugter i Vietnam ligger i Nha Trang, som er landets mest populære kyst. Her finder ud de mest vidunderlige strande med det fineste sand og et klart hav med en perfekt temperatur for en dukkert.

Byen rummer 300.000 indbyggere og er en af de mere livlige stranddestinationer. Du har også mulighed for at prøve kræfter med dykning, da denne by er et centralt sted for dykkercentre i Vietnam. Her finder du masser af aktivitet og en karakter af mere dannet livlighed.

9. Mekong Delta

Knudepunkt på Mekongfloden

Når man har sagt Vietnam, må man også sige Mekongfloden. Denne enorme flod har sit løb igennem lande som Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam m.m.

Mekong Delta er dog et sted i denne flod, hvor den løber ud i åbent hav og besidder et landskab af rismarker, hvor næsten halvdelen af Vietnams produktion kommer fra.

Besøg de mange byer der ligger omkring dette sted via floden i båd. Det er et storslået syn med en fantastisk natur til din rundrejse i Vietnam og er den eminente måde at opleve Mekongfloden på .

10. Phu Quoc

Ø i Cambodja

Tropiske skove, koralrev og udsøgte, lækre strande er nogle af nøgleordene for øen Phu Quoc. Denne ø, som også er Vietnams største, er placeret lige udenfor den cambodjanske kyst.

Phu Quoc er kendt for at producerer den bedste nuoc nam, som er den mest ikoniske dipsovs i Vietnam, i verden. Derudover producer øen også verdens bedste gæret fiskesovs.

En af øens strande, Bai Dai, er også blevet kåret som en af de fem reneste og smukkeste strande, så Phu Quoc er en ø i særklasse og har i den grad sat sig på verdenskortet. Besøg endelig dette sted for at fuldende din rejse til Vietnam.

“The land of the ascending dragon” giver dig unikke eventyr

I Vietnam bliver din oplevelsesrejse beriget med smukke udsigter og fantastiske seværdigheder. Dette er det absolutte sted for det eminente rejsebilleder og uforglemmelige oplevelser.

Husk at du kan opleve Vietnam på vores Grupperejse til Asien!

Vil du vide mere om Vietnam?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!