En rejse sammen med andre gør eventyret meget større

Måske surfede du den vildeste bølge i Australien, sejlede long-tail boat på Mekong floden i nattens buldrende mørke eller lavede mad med en lokal familie på Sri Lanka. Hvad er fælles for disse? Det er momenter, som har indprentet sig på din nethinde.

Hvordan kan rejser for unge så blive endnu bedre?

Det korte og præcise svar er, at rejser opleves bedst sammen med andre. Vi har her samlet 10 ting du vil elsker ved at rejse med andre unge, eksempelvis i dit sabbatår.

Brug for hjælp? - Klik her! Brug for hjælp? - Klik her!

1. Rejser for unge giver dig et netværk over hele verden som backpacker

Relationer på tværs af landegrænser vil komme dig til gavn i fremtiden, både socialt og fagligt. Hvis du er ude som backpacker for første gang på en grupperejse og gerne vil møde nye mennesker, så er der to meget simple løsninger.

Tjek ind på et hostel eller tilmeld dig en masse grupperejser. De venner du får er med til at skabe den rejse, du skal på. Mulighederne er uendelige, når ens netværk er stort.

2. Du ændrer dit syn på livet, når du rejser med andre unge i dit sabbatår

Rejs med andre unge og I vil opleve ting sammen, som kun I forstår. Du kommer til at se fattigdom og rigdom stå i stor kontrast til hinanden i de lande, du besøger. De forskellige kulturer, du møder, vil ændre din tankegang og sætte dit eget liv i perspektiv.

Dine venner derhjemme rynker måske på øjenbrynet og forstår det ikke helt, men det gør du, fordi du var der og så det med dine egne øjne.

3. Livserfaring udover det sædvanlige

Du får hurtigt et indblik i livet, som lokal i Thailand og lærer nye gloser på spansk. Måske hopper du selv i det lokale kluns og bliver en del af kulturen, som omgiver dig.

Dine venner og familie vil sikkert mene at du er på badeferie, men realiteten er at du lærer nyt. Rejser for unge Du møder nye mennesker, og bliver klogere på livet hver eneste dag når du rejser. Rejser for unge giver dig en livserfaring, som du ikke kan læse dig til.

4. Du forlænger dine ungdomsår

Om du er på adventurerejse i en thailandsk regnskov eller på oplevelsesrejse langs kysten i Vietnam, så er der altid en god fest at tage til, især i selskab med andre unge.

Kan du ikke få nok af drinks og dansegulve, så kan du med sikkerhed finde nogle venner af samme sind og lade festen køre til den lyse morgen. Rejs med andre unge og du forlænger dine ungdomsår. Eller måske sker det modsatte. Det kommer an på, hvor meget du fester igennem!

5. Du er ikke alene

Du er måske lige startet på dit første sabbatår, har mest læst om rejser i bøger, og har aldrig rigtig været ude i den store verden for dig selv, men frygt ej. De andre backpackere er også i den spæde start af deres bucketliste, og I har alle det samme udgangspunkt.

Når du rejser ud i vores fantastiske verden, har du altid en skulder at læne dig op ad. Det kræver bare et åbent sind, et smil på læben og en lyst til at komme på eventyr.

6. Du får sociale kompetencer

At tage ud på en rejse bringer en masse uforudsigeligt med sig, men det er her, de gode oplevelser ligger.

Sammen bliver I testet, på godt og på ondt, og I lærer at tackle forskellige situationer. Du bliver med sikkerhed en bedre menneskekender og lærer at læse situationer, være på forkant med konflikter og se positiver i negativer.

At rejse sammen med andre giver dig et sæt kompetencer, som du kan bruge på dine fremtidige rejser, på dit job, eller sågar når du skal introduceres for den fremtidige svigerfamilie!

7. Du skaber venskaber for livet

Om du er på grupperejse eller rejser alene i dit sabbatår, så bliver du altid eksponeret for en masse personligheder.

Der vil altid være nogle du klinger bedre med end andre, men de gode venskaber opstår altid, når I fuldender hinandens sætninger og blot skal kigge på hinanden for at grine.

Rejser skaber nærvær og tryghed, og vi siger ikke, at du absolut møder din nye bedste ven eller din kommende sommerflirt. Vi vil gerne lægge hovedet på blokken og sige, at chancen er der! Den største gave, en rejse kan give dig, er venskaber for livet.

8. Du har altid et sted at bo i udlandet

Når du er kommet hjem fra din rejse, har du pludselig mere travlt end nogensinde før. Du skal besøge din ven i New York, du har lovet at besøge din ven i München, næste gang du kører ned af autobahn. Faktisk skal du også til Dublin hvor du skal mødes med nogle festglade irere du mødte på Bali.

En rejse giver dig den sikkerhed, at du altid har et tag over hovedet og et nyt eventyr at se frem til.

9. Ja-hatten kultur

Som backpacker er det ja-hatten der er din billet til den store forunderlige verden. Det er altid nemmere at undvige og undlade at gøre ting, hvis du rejser for dig selv. Som gruppe er I afhængige af hinanden, og dine rejsekammerater skal nok skabe en stemning, som du ikke kan sige nej til. Sammen skubber I jeres grænser, bliver mere modige og får en større tro på jer selv.

10. Dine rejsekammerater kan hjælpe dig mod post-travel depression

Vi vil ikke lyve, alt efter længden på din rejse kan det være svært at komme hjem til hverdagen igen. Men det er her dit nye netværk og dine erfaringer kommer i spil.

Hvis du spørger dine venner derhjemme om, hvad der er sket i de sidste fire måneder, vil svaret sikkert lyde noget nær ”tjooo jeg har bare arbejdet” eller ”vejret har været dårligt”. Du har oplevet verdenen, imens verdenen derhjemme har stået stille.

Her er dit nye netværk en kæmpe ressource! Brug dem, ring til hinanden, hjælp hinanden og begynd at planlæg jeres næste grupperejse sammen!

Oplevelser med andre er dem du husker

Rejs med andre unge og verden åbner for et væld af muligheder. Du opbygger et netværk, som kommer til at gavne dig resten af dit liv. Du udvikler dig som person og de mennesker du møder på din vej, er med til at forme din rejse og skabe de minder der varer ved.

Husk at en rejse er meget mere end det du oplever imens du er afsted. Det handler i lige så høj grad om hvad du tager med dig hjem.

Vil du vide mere om rejser for unge, før du starter din rejse?

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!