En rejse til Fiji – 300 af verdens mest betagende øer 

På mange forskellige øer, der danner det vi kender, som Fiji, kan du se frem til den smukkeste natur, betagende udsigter og andre overvældende omgivelser.

Vi giver dig her alt du skal vide om Fiji og dets skønhed.

Oplev det fantastiske Fiji på vores Grupperejse til Fiji

Brug for hjælp? - Klik her!

Fiji

Dette er et paradisland, der består af over 300 øer beliggende i Stillehavet. I Fiji er der to hovedøer Viti Levu and Vanua Levu. Fiji må man ikke snyde sig selv for at besøge når man er på rundrejse i Oceanien og kan nemt besøges i forbindelse med en rejse til New Zealand eller Australien. Fiji-øernes samlede areal svare til cirka halvdelen af Danmarks og har et befolkningstal på 883.000 mennesker.

Steder som du skal opleve i Fiji!

  1. Mamanuca Islands
  2. Besøg Suva
  3. Yasawa Islands
  4. Whitewater rafting
  5. Oplev Garden of The Sleeping Giant

Ø med gangbro ud i havet

Mamanuca Islands

Hvordan lyder tropiske paradisøer, vandsport og ren afslapning på de smukkeste strande? I vores ører lyder det som den perfekte rejse til Asien, og det er lige netop det, som Mamanua øerne tilbyder. Øgruppen, der ligger lige uden for hovedøen Viti Levu, består af intet ringere end 20 mindre paradisøer.

Øerne er omgivet af koraller og er et sandt paradis for dykkere. Man finder fisk i alle størrelser, skildpadder og rokker i området. Kun to af øerne er fastbeboet, så der er rig mulighed for at have en af de mange idylliske strande for sig selv.

Besøg Suva

Det kan umuligt undgås at ens veje ikke krydser forbi den skønne hovedstad Suva på Fiji. Byen ligger på øen Viti Levu og har et indbyggertal på omkring 100.000. I byen kan du gå på opdagelse på et at de mange museer, der ligger her.

Lidt ude fra byen finder man Colo-I-Suva Forrest Park som er et must, når man rejser på disse kanter. Skoven er en oase af regnskov, som både har et fascinerende fugleliv, tropiske planter, og vidunderlige mindre søer. En tur langs Waisika Creek skal man prøve og husk badetøj, da åen flere steder former sig til større vandhuller, man kan bade i.

Solnedgang ved flod med både
Kridhvid strand på Fiji

Yasawa Islands

Yasawa øgruppen består, ligesom Mamanuca, af 20 vulkanøer, der er fuld af mindre resorts og budgetvenlige hoteller. Stedet er meget besøgt af backpackere på deres rejse til Fiji, da man finder billigere overnatninger her, end man gør på Mamanuca.

Øerne er kendt for at have fantastiske dykkermuligheder i nærheden, og det er også populært at tage sit dykkerbevis her. Derudover er strandene her det rene paradis og efterlader mange mundlamme.

Whitewater Rafting

Når du er på Viti Levu skal du absolut tage på en Whitewater rafting tur på The upper Navua River. Den river rafting, som ligger her, er kendt for at være en af de smukkeste ture, du overhovedet kan opleve i hele verden. Floden som raftingen foregår på, er omgivet af klipper der stikker højt op ad vandet.

På turen vil man opleve en masse vandfald og et godt råd fra os er at medbringe et undervandskamera, eller et kamera der kan tåle vand, da omgivelserne er nogle, du må huske at tage billeder af.

Brusende vand og bakke med træer
Sti med planter på Fiji

Oplev Garden of The Sleeping Giant 

Gå en tur i den naturskønne have, som tilbyder nogle af de mest vidunderlige blomster, du nogensinde vil se. Stedet er kendt for sine orkideer, og man kan finde mange forskellige her. Området er også generelt smukt og meget afslappende. Et perfekt sted at bruge et par timer.

Hvad koster det at rejse i Fiji?

Som sagt er Fiji et af de dyrere lande at rejse i og i højsæsonen kan man komme ud for at priserne er højere end dem vi lister op her.

Priser for overnatninger

En overnatning på et hostel i et dorm room koster mellem 35-60FJD/ 120-200DKK, man kan dog være heldig at finde overnatningsmuligheder i et dorm room til cirka 75DKK. Hvis man ønsker at sove lidt mere privat kan man få en overnatning i et single private værelse med delt toilet til omkring 90FJD/300DKK.

Hvis du gerne vil sove på hotel kan du få et standart dobbelt værelse til omkring 150FJD/500DKK i højsæsonen og i lavsæsonen koster det cirka 400DKK.

Priser for mad

I Fiji er der mange madboder på vejene på de største øer og det er også her, du finder den billigste mad. En lokal ret koster i disse boder omkring 2 til 4FJD (fijianske dollars) 7 til 14DKK. Mad på Fiji kan købes billigt, hvis du tager sig tiden til at kende området. Du kan få en stor ret med dhal, fladbrød og en for chutney for omkring 7FJD/24DKK i de fleste byer på hovedøen.

Hvis du gerne vil ud og spise på restaurant, koster en ret omkring 30FJD/100DKK. På de mindre øer, hvor der typisk kun ligger resorts, er maden oftest inkluderet i overnatningsprisen, og der får du tre retter om dagen.

En rejse til Fiji er en rejse til det rene paradis og tiltrækker alle prisklasser, så du finder også en del restauranter, der kan kategoriseres som luksus. Her er prisen for en 4-retters menu 250FJD/840DKK, det er dog med et glas vin til.

Daglige budget

Hvis du sørger for at bo på de billige hostels og samtidigt spiser mad fra gadekøkkenerne, vil du godt kunne overleve med et budget på omkring 100FJD/330DKK dagligt.

Hvis du derimod gerne vil bo på et hotel og spise alle dine måltider på restaurant skal du nok regne med at dit daglige budget skal være på omkring 250FJD/840DKK.

I højsæsonen skal du regne med at dit budget skal være omkring 20% højere!

Hvordan kommer jeg rundt på min rejse til Fiji?

Fly

Den nemmeste og hurtigste måde at komme rundt til de forskellige øer på din rejse til Fiji er ved at flyve og det er faktisk ikke særlig dyrt.

En flyvertur fra Suva og Nadi koster omkring 70FJD/230DKK. Der findes flyveruter mellem flere af de større øer.

Færge

Da Fiji består af mange øer, vil ens primære transportmiddel på ens rundrejse være med færge. Prisen for en færgebillet er fra 15FJD/50DKK og op.

Der er færger der går fra øerne: Viti Levu til Vanua Levu, Ovalua til Kadavu og fra Vanua Levu og Taveauni. Hvis du ønsker at rejse til de øer, der ligger længere væk kan det være lidt svære, og du skal ud og finde nogle mindre både, der kan tage dig med.

Bus

Der er mange busser på Fiji og især på de to hovedøer, en tur fra Suva til Nadi koster mellem 8-21FJD/26-62DKK, det er billigt for en tur på fire timer.

På de mindre øer køre der også busser og en billet koster ikke særlig meget. Generelt er en rejse til Fiji ikke så dyr som mange tror.

Taxi

I De større byer såsom Suva og Nadi, koster en taxatur rundt i byen ikke mere end 10FDJ/35DKK.

Man skal dog være opmærksom på at de kører uden taxameter og prisen skal derfor aftales før man kører afsted.

Tips til at spare penge

Køb din mad i madboderne

Som skrevet tidligere kan mad være dyrt i Fiji, men hvis du holder dig til madboderne kan du spare en masse penge, da en ret her ikke koster mere end et par fijianske dollars. Så kan du få det meste ud af din rundrejse i Asien

Køb ind inden du tager til de mindre øer

På de mindre øer, koster alt meget mere end de gør på de to hovedøer, det er en god idé at købe de mest gense ting, så for eksempel, vand, snacks og alkohol inden du tager til de mindre øer. Prisen er ofte 50% dyre på end på hovedøerne.

Tag ”delt taxa”

I Fiji er der steder hvor der kører delte taxi, som tager flere forskellige pasagere med og derved kan man få turen billigere. Det koster nogenlunde det samme som en busbillet men, det er både hurtigere og komforten er bedre.

Bedste tidspunkt at rejse til Fiji

Fiji har mere end én højsæson og det skyldes primært at mange fra New Zealand og Australien, tager dertil i deres sommerferie, som ligger i december og januar. I juli er der også højsæson, og du vil her opleve at priserne kan være højere. Temperaturen i de to perioder ligger på omkring 30 grader.

Lavsæsonen er februar til april og så igen i november og det er primært på grund af vejret, da det regner mere i disse perioder. I perioden fra maj til oktober, er nok et af de bedste tidspunkter at besøge Fiji på din Asien rejse, hvis du tænker på, hvornår det er billigst, samt hvordan vejret er med undtagelse af juli. Temperaturen i denne periode ligger på 29 grader.

Fiji vil ikke skuffe dig

Du får afgjort en fantastisk oplevelse ved at tage til Fiji-øerne. Der er masser af øer at vælge imellem og endnu flere oplevelser at hente her.

Mange vælger at rejse til Fiji i forbindelse med deres Grupperejse til Australien eller Grupperejse til New Zealand.

Vil du vide mere om Fiji?

Mere fakta om Fiji - Klik her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!