Dette skal du vide, før din rundrejse i Asien

Asien er et fantastisk kontinent at rejse rundt i, hvorpå du formår at udforske nye områder hver gang på ny. Vi har lavet en liste til dig over de 10 vigtigste råd, du skal vide før din fantastiske oplevelsesrejse til Asien. Dermed undgår du, at dit rejsebudget løber løbsk, samt at du ikke begår de samme fejl, som vi har erfaret.

Brug for hjælp? - Klik her!
Kort over Asien

1. Husk kontanter når du rejser til Asien

De fleste steder i Asien, er det ikke muligt at betale med kort. Der findes masser af hæveautomater, men dette koster op imod 60 kr. i gebyr ved hver hævning. Derfor husk altid at hæve penge til længere tid ad gangen på din rejse, således at du ikke ender med at bruge for meget af dit rejsebudget på hævegebyrer.

Det anbefales at veksle valuta hjemmefra, da du kan veksle til en bedre kurs. Dermed undgår du de høje udenlandske veksel- og hævegebyrer.

valuta fra Asien

2. Billigt at leje scooter på en oplevelsrejse

I Asien er scootere meget udbredt og det mest brugte transportmiddel i kontinentet. Som rejsende i Asien, er denne form for transportmulighed et billigt alternativ for at komme ud og opleve ting. Lejeprisen ligger ikke på mere end 20 til 40 kr. om dagen. Når du lejer en scooter i Asien, er der nogle ting, du skal være særligt opmærksom på.

De fleste steder kræves det, at du afleverer dit pas, mens du lejer scooteren. Brug din sunde fornuft og genovervej, da du skal være påpasselig med at aflevere dit pas.

Det ses ofte at ved bare enkelte ridser på scooteren efter en køretur, kan du blive tvunget til at betale højere priser i reparation. Derfor anbefales det at finde steder, hvor du kan tegne en form for forsikring, så du undgår en ubehagelig overraskelse. Det er også ekstremt vigtigt, at du sørger for at tage billeder af alle scooterens vinkler, inden du drager afsted, samt at du påpeger over for udlejeren, hvis der skulle være nogle synlige fejl eller skrammer på scooteren.

motorbike rent - thailand, Asien

3. Husk sikkerheden når du rejser i Asien

Som skrevet før, er det utroligt billigt at leje en scooter i Asien. En scooter kører væsentligt hurtigere her, end de gør i Danmark, og det er ikke usandsynligt, at de kan køre op til 60-80 km/t.

I Asien kan der forekomme mange sving samt huller i vejene, du kører på, og disse skal man være særligt opmærksomme på. De fleste udlejningssteder, kan guide en omkring hvilke veje eller ruter, du skal undgå. Husk derfor altid at spørge på forhånd.

safety first, sikkerhed

4. Taxameter

I Asien er det oftest billigst at køre med taxameter. Mange taxachauffører vil derimod forsøge at få turister til at betale en ”fixed price”, altså overpris for en taxatur, hvis ikke du insisterer på at køre med taxameter. Det er ikke usandsynligt at det kræver flere forsøg, før du får fat på en taxa der er villig til det. Hav derfor tålmodighed.

Et andet godt tip er at vise chaufføren, at du følger med på kortet på telefonen. Dette vil for det meste gøre, at du undgår at komme ud på en længere omvej, og derfor ender med at betale mere.

Taxameter - asien

5. Spis de lokale retter

I Asien finder du nogle af de bedste køkkener i verden. Du skal derfor ikke snyde dig selv for at smage dem og udforske ens smagssanser. Udover at maden er ekstrem god, er den også billigere end den vestlige mad.

Alt du skal vide før din Asien rundrejse - Klik her!
Asiatisk mad

6. Spis på gadekøkkenerne

Som skrevet, stammer nogle af de bedste retter fra det asiatiske køkken. Det er derfor oplagt at smage dem fra de lokale gadekøkkener. I disse køkkener, er det billigere, og det er faktisk oftest også bedre og mere autentisk end på de lokale restauranter.

streetfood i Asien

7. Nemt at komme rundt

I Asien er det utroligt nemt at komme rundt, og der findes utallige busruter, som gør det let at komme fra A til B. Derudover kan du anvende busruter, som gør det nemt, hurtigt og billigt at rejse fra det ene land til det andet uden for meget besvær.

Sri Lanka tog

8. Husk ordenligt tøj når du skal besøge hellige steder

I Asien er der mange templer, og du kommer sandsynligvis til at besøge en del, når du er på rundrejse i Asien. Stort set alle templer og hellige steder kræver, at du ikke viser for meget hud på både arme og ben, når du skal besøge dem. Det er derfor vigtigt at huske en trøje eller en sharon, som du lige kan svinge henover skulderen, når du træder ind på de hellige steder. Husk også at have bukser med, som du hurtigt kan tage af og på.

Tempel

9. Tænk på hvilke steder du besøger

Mange rejser til Asien med et ønske om at besøge en af de mange dyreparker, der findes her. Der er stadig nogle af dyreparkerne, der ikke behandler dyrene ordenligt. Det anbefales derfor at du grundigt undersøger stederne, du har planer om at besøge, inden du ankommer. Dette kan evt. gøres ved at tjekke andre besøgendes anmeldelser af stederne.

10. Prut om prisen

I Asien kan du prutte om prisen på næsten alt. Som rejsende kan du komme ud for, at de lokale vil sælge ting dyrere, end hvad det burde koste. Selvom det kan virke absurd at prutte om små penge, så kan det godt betale sig, hvis du er på en længere rundrejse i Asien. Tænk på hvor meget mere du kan opleve for pengene!

Et godt råd er altid at spørge, hvad varen koster, før du giver dit eget bud på varen. Et andet godt råd er, at hvis de ikke gider at gå ned i pris, så forlad stedet med et smil og god dag. Du kan sandsynligvis købe dette et andet sted billigere. Højst tænkeligt vil sælgeren følge efter dig og sige, at du kan få det til den pris, du efterspurgte.

Er du klar til en suveræn rundrejse i Asien?

Med disse råd skal du nok klare dig helt fint og få en fantastisk tur til Asien. Denne del af verdenen byder på en helt unik og ikonisk oplevelse, og du vil ikke være foruden et besøg til dette spændende kontinent. Vi synes jo at Asien skal opleves som en del af en gruppe for eksempel – læs mere her: Hvorfor du skal tage på en grupperejse i Asien 

Ønsker du at vide mere om runderejse i Asien?

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!