Rundrejse i Australien kort fortalt

Der findes ikke nok malende tillægsord, og de uendelige indtryk gør det svært at fatte sig i korthed. Jeg vil alligevel forsøge og jeg håber på, at du er på vej til lufthavnen mod nye adventures, inden du har læst dette færdigt.

Brug for hjælp? - Klik her!

Hvorfor vælge landet “down under”?

Australien er gaven, der bliver ved med at give. Bedst som du tror, at du har set det hele, så går det op for dig, at Australien er 180 gange større end Danmark og så starter rundrejsen på ny.
Jeg læste et semester i Gold Coast, hvor jeg tilbragte fire måneder og lad mig bare starte der. Hvis du vil lære at surfe, synes 70 km kystlinje lyder helt ok, elsker at vandre i bjerge, altid er klar på en bytur med speederen i bund eller søger restauranter med havudsigt, så ville jeg booke min tur til Gold Coast allerede nu.

Hvornår skal man starte sin forberedelse?

Det gamle råd “start i god tid” gør sig også gældende her. Jeg startede min forberedelse tre måneder før og alligevel blev jeg lidt presset til sidst. Der er altid en ting, du har glemt, og så snart du har fikset en udfordring, opstår der en ny. Afhængigt af hvor lang tid din rundrejse i Australien varer, kan visum tage noget tid. Dog, hvis du blot rejser som turist i under 90 dage er det super let og kan søges online HER.

Bolig på forhånd eller ren Rock ’n’ roll?

Det kommer an på. hvordan du føler dig bedst tilpas, samt hvilken type rejse du skal på. Skal du bo det samme sted over længere tid, så ville jeg altid sørge for en bolig hjemmefra, men skal du på rundrejse i Australien, så ville jeg forsøge at beholde noget mere frihed. Dette kan enten gøres ved ikke at booke alt hjemmefra, eller at alliere sig med et bureau der har rejser til Australien og ved præcis hvad der er go og hvad der er no-go. Læs lidt mere om Trinus Rejser og hvem de er her. 

Oplevelser du ikke kan være foruden

Australien har en masse gemte perler, som du med sikkerhed ikke har hørt om før. Paddock Bakery i Gold Coast er den bedste cafe jeg nogensinde har været på! En pizza på El Capitano i Noosa smager bare bedre med fødderne i sandet og du må heller ikke snyde dig selv for at kridte danseskoene på Prohibition i Brisbane med byens fedeste lysshow.

Hvordan er leveomkostningerne?

Priserne er meget de samme som herhjemme, men i bund og grund kommer det ned til ens forbrug. Du kan sagtens handle billigt, hvis du som mig er tilbudsjæger ind til benet, og du kan også sagtens spise ude uden at det vælter dit budget. Alkohol og frugt er dyrt, men skal du tanke din bil eller med offentlig transport, så kommer du langt for ganske få penge.

Hvordan kommer jeg fra A til B?

Sagt kort og præcist, de lange ture kræver en bil eller en flybillet og de korte ture kræver en cykel eller et skateboard. Det kommer an på hvor du er, men det er et kæmpe land og selvom afstandene ser korte ud på Google Maps, så tager det bare altid lidt længere tid. At leje eller købe en bil i Australien er en rigtig god investering, især hvis I er flere, der kan deles om udgifterne.

Hvis du gerne vil møde nye mennesker, så rejs med andre unge på en grupperejse eller udnyt et buspas til østkysten. Det vil være den bedste investering du kan lave!

Du løber aldrig tør for oplevelser

Om du er backpacker i Australien, på grupperejse eller rejser alene, så finder du hurtigt en mangel på timer i døgnet. Der er så meget at se, så meget at nå og så meget at opleve, at 24 timer bare ikke er nok. Det er landet, hvor oplevelserne ingen ende vil få.

Er du hooked på Australien og vil gerne høre mere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!