Din huskeliste før din rejse til Japan!

Konichiwa her fra Trinus Rejser!

Har du brug for at få lidt gode råd inden din rejse til Japan, så læs med her. Japan er nemlig et helt særligt sted, ja faktisk så kan vi slet ikke komme i tanke om andre steder, der bare tilnærmelsesvis minder en lille smule om det på en rundrejse i Asien.

For at klæde dig bedst muligt på til din grupperejse til Japan eller til din rundrejse med taske på ryggen, har vi her samlet fem ting, som er rigtig gode at være opmærksomme på, inden din rejse til Japans eventyrlige land.

Oplev det mytiske Japan på vores Grupperejse til Japan!

Brug for hjælp? Klik her!

Her får du fem ting du skal huske

Når du rejser til Japan, er alt anderledes. Måden der tales på, måden man opfører sig på, måden man hilser på og måden man finder rundt på. Alt sammen er vendt på hovedet i forhold til det du kender hjemmefra og det er ganske enkelt dybt fascinerende.

Japansk tempel i skoven

1. Der bliver spist med pinde og ikke med bestik

I Japan spiser man med pinde og de kommer i alle slags materialer fra træ, til metal og plastik. Det er muligt på visse restaurationer, at bede om et almindeligt bestiksæt, men når du nu er i Japan, så kan du lige så godt øve dig på forhånd og blive helt skarp på teknikken.

Når man spiser med pinde i Japan, er der nogle regler som er gode at huske.

  • Hvis du ligger begge pinde på tværs af din bowle, betyder det at du er færdig
  • Du må aldrig bruge dine pinde til at pege på andre eller lege med maden
  • Hvis du finder det svært at spise ris med dine pinde, må du gerne tage bowlen op i hånden for at gøre det nemmere.

I Japan er der en hel del manerer, man skal efterleve, når man spiser, og dem vil vi fortælle dig meget mere om længere nede i artiklen.

Læs også: 10 billeder du skal tage i Japan

Spisepinde og tallerken

2. Kontanter er vigtige 

Nok er Japan kendt som et af verdens førende lande inde for teknologi, men når det kommer til betaling så er de stadigvæk meget ”old school”. Du vil opleve at mange butikker og restauranter kun modtager kontanter, og hvis du rejser med offentlig transport såsom bus, tog eller metro, så kan du kun bruge kort udvalgte steder.

I Japan er det på ingen måde unormalt at rende rundt med pungen fyldt, da man i Japan har en utrolig lav kriminalitetsrate. Dvs. skulle du være så uheldig at miste din pung, så er der væsentlig større chance for at finde den på politistationen, end at se din konto blive tømt for rub og stub.

Uanset mængden af kontanter du render rundt med på din rejse til Japan, er det vigtigt at notere sig, at i Japan kommer man længst med kontanter. Nogle gange er det faktisk den eneste vej.

Læs også: 10 ting du skal opleve i Japan

Japanske sedler og mønter

3. Det kan være svært at finde rundt i byerne

Tokyo, en af verdens travleste byer og mest befolkede steder, har få eller absolut ingen vejnavne. Ja du læste rigtigt. At finde rundt kan derfor være som at finde ud af en labyrint med bind for øjnene. Du kan finde en stor hjælp i navigationen på din telefon, ved at spørge de lokale eller alternativt lære at tyde det noget komplicerede japanske adresse system.

Hvis du står i Tokyos gader og knap nok ved, hvad der er nord, syd, øst eller vest, så er Google Maps blot et klik væk, og du vil komme et stort skridt nærmere din destination. Men faktisk kan selv Google Maps være forvirrende i de japanske gader til tider, hvilket siger lidt om hvor kompliceret, det kan være at finde rundt på egen hånd dernede.

Er det så umuligt? Bestemt ikke.

Er det svært? Det kan det være.

Er det overhovedet muligt at finde rundt? Ja, men du skal have spist godt med morgenmad og drukket rigeligt med vand inden så du er klar i hovedet, ellers bliver det kompliceret at finde rundt i den japanske labyrint.

Stort kryds i Japan

4. Husk de gode manerer når du spiser ude

Når du rejser til Asien og er ude at spise, er det ikke ualmindeligt at blive bedt om at tage skoene af. Her er det vigtigt at du har sokker på, da det anses som værende urent, at gå på restaurant i bare tæer.

Restaurationerne ser heller ikke ud, som du er vant til, for der er ingen stole og bordene er meget lave. Det kan de første gange føles noget akavet at spise i denne uvante position, men når først du vænner dig til de lave borde og de små puder på gulvet, kommer du til at føle dig som en ægte japaner.

Før du begynder på et måltid, er det god skik at sige ”itadakimasu” der betyder at du udtrykker din taknemmelighed for at have modtaget maden på dit bord. Når du er færdig med dit måltid, kan du sige ”gochaso sama deshita” til enten kokken, tjeneren eller personen, der betalte din mad, hvilket betyder at ”det var et sandt festmåltid”. Når du til sidst skal bede om regningen kan du forme et X med dine pegefingre og husk på, at der ikke er nogen kultur for at give drikkepenge i Japan.

Hvis du vil vide mere om Japan, har vi også en artikel med fakta om Japan, som kan klæde dig godt på til din rejse til Japan.

5. Tokyos jernbanenet er større end hele Danmarks

150 forskellige linjer, over 5000 kilometers jernbaner og næsten 50 forskellige operatører! Det er næsten svært at forestille sig ikke? Alligevel kører det som smurt, og der er stort set aldrig aflysninger, togene afgår altid på klokkeslettet, og selv hvis et tog skulle være forsinket, så er det aldrig mere end 2-3 minutter. Med over 2000 togstationer alene i Tokyo, er der rig mulighed for at komme rundt til alle byens afkroge.

En sjov lille krølle som er værd at nævne, er at man ved forsinkelse i Tokyo kan få udstedt en lap papir, hvor der står oplyst til ens arbejdsgiver, at man ikke selv har været skyld i forsinkelsen. Rimelig smart og måske noget vi burde få indført her i Danmark? Hvad siger I?

Japansk togbane

Der er så meget at opleve på din rejse til Japan

Nu står du meget skarpere med lidt baggrundsviden om japanernes traditioner og vaner. Er klar til at indtage Japan med dit kamera, dit smil og din nysgerrighed på livet?

Er du i tvivl om hvad du skal se når du rejser til Japan? Hvis du vil vide mere om Japan og hvor du skal rejse hen. så er vi der selvfølgelig for dig og har lavet en liste med 10 steder du skal opleve i Japan”.

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!