Japan er et surfer paradis

De fleste plejer at forbinde surfing med Byron Bay i Australien, Huntington Beach i Californien og Oahu på Hawaii. Det er nok de færreste der tænker på Japan, som destination for deres rundrejse i Asien hvad angår surfing.

De bedste unge surfere i verden kommer i øjeblikket fra Japan, så hvis du vil lære af de bedste, eller blot vil sidde inde på bredden og se et mesterværk blive malet for øjnene af dig, så er en oplevelsesrejse til Japan det oplagte valg for dig.

Brug for Hjælp - Klik her! Brug for Hjælp - Klik her!

Her får du de bedste steder at surfe

Når snakken falder på de største bølger og de langhårede ”surfer dudes” med saltvand i håret, så tænker vi ikke per automatik på Japan. Japan forbinder vi med Tokyos neonoplyste gader og Hokkaidos dybe puddersne.

Vi bliver derfor efterladt med spørgsmålet: Kan man virkelig tage på surfer rejse i Japan? Og svaret er, ja, det KAN du og ja, det SKAL du, for der er faktisk 3000 km. kystlinje der venter på dig og dit surfbræt.

Surfer ridder på store bølger

1. Kansai

Hvis du har nogle dage tilovers i Osaka, hvorfor så ikke tage en pause fra det pulserende storbyliv og køre sydpå til Kansairegionen og det populære surf spot, Isonoura Beach?

Blot en times kørsel fra Osaka, finder du dette surfmekka, som primært bliver brugt af de lokale fra Kansairegionen. Her vil du i august måned kunne finde fantastiske surf forhold og med en gennemsnitstemperatur i vandet på 27 grader, så behøver du næppe at trække i våddragten, for at holde dig varm.

Her kan dog blive noget overbefolket til tider, men hvis du har en bil, så kan du fortsætte ned sydpå langs med Wakayamakystlinjen, og du vil finde de noget mindre og mere private strande som fx. Gobo. På en god dag, kan Wakayamakysten skabe nogle af de bedste rammer for surfing i Japan.

2. Okinawa & øerne

Godt nok er Okinawa og de nærliggende øer de sværest tilgængelige surf spots i landet, men det er også uden tvivl nogle af de bedste. Her får du de højeste vandtemperaturer, det bedste vejr året rundt, strande der ligner postkort og turkisblåt vand, der vælter ind med bølgernes brus over strandbredden.

Ja faktisk, så er der i sommermånederne en gennemsnitstemperatur på næsten 30 grader i vandet og selv i vintermånederne kan du surfe i 23 grader varmt vand! Det er jo som at hoppe i en jacuzzi!

De fleste flyver fra Tokyo til Okinawas primære ø, Naha, og bruger denne som base for de kommende dage eller ugers leg på havets overflade. Det skal siges at Okinawa ikke er for nybegyndere, da bølgerne ofte brækker på lavt vand og her er den lave havbund beklædt med et skarpt koralrev. De rutinerede surfere flyver over den ene bølge efter den anden, men er det første gang du står på et surfboard, så vil vi anbefale dig at starte andetsteds.

Destinationer som Miyakojima og Ishigaki er også yderst populære pga. deres smukke strande og det subtropiske klima, så hvis du søger en dag på bølgen, så er paradiset klar til dig.

3. Shikoku

På Shikokuøen finder du hvad de lokale, kalder for ”Japans bedste surf region”, og særligt områderne Kochi og Tokushima trækker de store overskrifter for at have de bedste bølger, du måske oplever på din rejse til Asien.

I dette område rammer de største og højeste bølger kysten mellem juni og november måned, hvor du også kan finde et væld af nationale surfkonkurrencer.

Hvis du har mod på at surfe på nogle af landets mest legendariske bølger, så anbefaler vi, at du kigger forbi Kaifu Rivermouth i oktober måned, hvor havtemperaturen også ligger på 25 grader i gennemsnit. Dette spot er, hånden på hjertet, et spot du er NØDT til at surfe hvis du rejser til Japan.

4. Chiba

Hvis du har fået nok af Tokyos neonlys og er faret vild flere gange end du kan tælle til, så ligger strandbyen Chiba blot en times kørsel fra Japans hovedstad.

Chiba har nogle af de mest konstante bølger i landet og bliver derfor også årligt brugt af WSL (Worlds Surf League) til at afholde mesterskaber, hvor kun de bedste af de bedste i verden er inviteret.

Grundet dets korte afstand fra Tokyo bliver der hurtigt meget crowded i weekenderne, så hvis det er muligt, så planlæg din tur i bølgerne i hverdagene eller tidligt om morgenen. Du finder de bedste forhold fra august til oktober, hvor havets gennemsnitstemperatur ligger på 22 grader.

Surfer på stranden i solnedgang

Japan har mere at byde på end du tror!

Japan er et af de mest alsidige lande vi har på paletten her hos Trinus Rejser, og hvis du ønsker at opleve mere af landet, få pulsen op og komme på dit livs adventurerejse, så dyk ned i vores 10 aktiviteter du skal opleve i Japan liste.

Japan er stedet der kombinerer kultur, sport, oplevelser og natur i en og samme gaveæske til din rundrejse i Asien. En gaveæske som først rigtig kan åbnes, når du sætter fødderne på Japansk jord. Japan er noget ganske særligt og du skal se det før du tror det.

Vil du høre mere om det skønne Japan?

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!