Det bedste råd er at tage afsted

Det kan vel næppe siges meget anderledes?

Når først du har besluttet dig for at tage afsted, så har du taget beslutningen, der ligger grundlaget for din rejse og dine efterfølgende valg. Handlinger og prioriteringer er det, som kommer til at forme ungdomsrejser som helhed.

Vores bedste råd er, at du skal tage afsted, men når du dernæst skal til at planlægge din rejse, overveje dine valg og forberede dig på dine oplevelser, gælder der sig nogle helt andre råd.

Rådene herunder kommer direkte fra vores rejsekonsulenters personlige oplevelser og kan hjælpe dig til at få den rejse du altid har drømt om.

Brug for hjælp? - Klik her! Brug for hjælp? - Klik her!

Fem klare råd fra Trinus Rejser 

1. Start din rejse i Asien

Tuk tuk med palads i baggrund

Den perfekte start på din sabbatårsrejse finder du i Asien. En flybillet til Bangkok og en ryddet kalender for de kommende tre måneder, så er du klar til eventyr. Hvad end det er på egen hånd eller som en del af en grupperejse, så er det altid et sikkert valg.

Asien er det oplagte valg til starten på din rejse fordi det er billigt, det er populært blandt backpackere verden over, og fordi der findes meget brugbar læring i det kulturchok, som du formentlig vil blive udsat for.

I Asien kan du leve på budget og lade pengene række rigtig langt, eller du kan leve som en konge og stadig lade pengene række rigtig langt, valget er dit. Når du starter din rejse i Thailand som mange backpackere gør, så møder du hurtig mange unge mennesker, og du vil hurtigt opleve, at I har rigtig mange ting tilfælles. Alle rejser med taske på ryggen, alle skal bo på hostels, alle vil prøve stærk mad og alle skal have en mærkelig souvenir fra Khao San Road i Bangkok.

Som ung rejsende vil du opleve at mange rejser den samme vej som dig selv, du vil kunne genkende ansigter, du har set før og vil formentlig ende med at rejse rundt med nogle mennesker, du ikke vidste fandtes.

Du kan starte din rejse i Asien fordi det er stedet hvor venskaber bliver skabt og folks veje bliver ført sammen.

2. Bo på hostel

Roomies på hostel

Hostels kan være nøglen til de fede venskaber, de store oplevelser og de sjove overraskelser. Når du bor på hostel er du aldrig alene, med mindre du vælger at være alene.

Hvis du laver din research grundigt nok, vil du opleve, at der er et hostel til enhver smag, ethvert humør og ethvert tempo. Der er hostels til de festglade, til dem der vil bo tæt på vandet, til de sociale og sågar også selv til dem, der bare vil have et tag over hovedet.

Nogle tror at man kun kan bo i 30-mands sovesale, at der ikke er rent og at man mister alle sine ting så snart man lukker øjnene – men dette kunne ikke være længere væk fra sandheden. De fleste hostels har i dag private værelser, tilbyder kønsopdelte sovesale, har daglig rengøring, tilbyder morgenmad og fungerer fuldt ud som et hotel, bare med muligheden for at skabe nye venskaber, feste natten lang og leve et liv uden bekymringer.

Er du skeptisk omkring hostels? Så anbefaler vi at du læser vores blog indlæg Hvordan er det at bo på hostel? der er skrevet af en af vores rejsekonsulenter, som igennem sine rejser har boet på utallige hostels fordelt over hele verden.

Hvordan er det at bo på Hostel? - Klik her!

3. Tag på grupperejse til Australien og New Zealand

Udsigt over flod med bjerge i New Zealand

Der er virkelig et eller andet over at rejse med andre unge på den anden side af jordkloden. Du kommer næsten ikke længere væk hjemmefra end Australien og New Zealand, men når du er afsted på en grupperejse og lader de her destinationer tage dig med storm, så føler du dig hurtigt hjemme.

Vi kan ærligt talt ikke nævne to destinationer, der er mere oplagt til en grupperejse end de her to, for vitterlig alt er indenfor rækkevidde. En grupperejse til Thailand er selvfølgelig fantastisk, men med en grupperejse til Australien og New Zealand bliver I fastømret som gruppe på en helt anden måde, men hvorfor?

Jo, fordi de her to destinationer handler om “adventure”, og når man udfordrer hinanden, hjælper hinanden i pressede situationer, motiverer hinanden og griner sammen, så knytter man nogle meget stærke bånd. Når du er på grupperejse i Australien og New Zealand bestiger I de højeste bjerge, surfer de største bølger, skydiver fra kilometers højde og tager de mest mindeværdige gruppebilleder med verden som jeres baggrund.

Hvis du tænker, en grupperejse er lige noget for mig, så tag et kig på vores artikel 10 ting du vil elske ved at rejse med andre unge og du vil finde at der ingen vej er tilbage.

10 ting du vil elske ved at rejse med andre unge - Klik her!

4. Forbered dig på “post travel depression”

post travel depression bakketop

Post travel depression, også kaldet “post travel blues”

At komme hjem fra fire måneder i udlandet er ikke en nem opgave, og det kan blive en rigtig svær tid, hvis ikke du tager hånd om situationen og har forberedt dig på forhånd.

Du vil opleve af verden derhjemme har stået stille, imens du har oplevet hver dag med 100 km/t og tilvænningen til din normale hverdag kan synes svær. Ingen nye venskaber hver dag, oplevelserne står ikke klar på række som perler på en snor længere, du skal ikke pakke din taske hver aften længere og du skal ikke tilvænne dig klimaet i et nyt land, nye omgivelser og blende ind i en ny kultur længere.

Alt er ved det gamle… eller er det? Fordi der er en vej ud og der er flere metoder hvorpå du kan bekæmpe fænomenet ”post travel depression” før det er for sent. Hvis du ønsker at vide hvad du kan gøre for at komme dine homecoming blues i forkøbet, så læs vores artikel 10 ting der kurerer din post travel depression og du vil være rigtig godt klædt på til at tackle denne udfordring.

Derudover har en af vores erfarne rejsekonsulenter også skrevet et blog indlæg om post travel depression, der belyser, hvad det er, og hvordan det føles i en mere personlig beretning. Uanset hvad, forvent at det sker, bekæmp det og kommer stærkere hjem fra din næste ungdomsrejse.

5. Nyd det!

silhouet af mennesker på bil

Det her punkt behøver ikke nogen større uddybning. Nyd din rejse med andre unge, skab venskaber for livet, tag billeder du kan gemme for altid og brug din rejse som et springbræt til resten af dit liv.

Nyd livet og nyd din frihed til at rejse, for før du ved af det, kan det være for sent. Så kom afsted, kig dig ikke tilbage – hvor skal vi hen?

Skal du rejse som backpacker for første gang?

Trinus Rejser er der for dig og for at din første rejse som backpacker alene eller med andre unge skal blive en succes, så har vi lavet en artikel der giver fantastisk forberedelse til dig som skal rejse afsted for første gang.

Så vi ses derude og husk nu passet! Der er så langt hjem fra lufthavnen, hvis du har glemt det.

10 råd til din bacpackerrejse - Klik her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!