Fakta om Australien

General information om Australien

  • Sprog: Engelsk
  • Hovedstad: Canberra
  • Indbyggertal: 22,8 millioner
  • Religion: Protestanter & katolikker
  • Valuta: Australske dollars (AUD)
Brug for hjælp? - Klik her!

Klima

Årstiderne i Australien er omvendte i forhold til det, som vi er vant til i Danmark. Dette betyder, at de har sommer, når vi har vinter og omvendt.

Da Australien er meget stor og strækker sig over mange klimazoner, betyder det at du kan opleve stort set alt slags vejr på samme tid, alt efter hvor i landet du befinder dig på din rundrejse i Australien.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Australien varierer, alt efter hvor du befinder dig på din rundrejse i Australien samt sommertid og vintertid. I Australien har nogle af staterne sommertid, den er dog modsat fra vores og går fra oktober til marts.

  • I staterne Australian Capital Territory, New South Wales, Tasmanien og Victoria er der en tidsforskel på +10 timer fra oktober til marts og +8 timer fra april til september
  • I staten Queensland er tidsforskellen +9 timer fra oktober til marts og +8 timer fra april til september
  • I staterne Northern Territory og Southern Australia er der en tidsforskel på +9,5 timer fra oktober til marts og +7,5 timer fra april til september.
  • I staten Western Australia er der en tidsforskel fra oktober til marts på +8 timer og fra april til september på +6 timer.
  • I Northern Territory er der fra oktober til marts +7,5 timers forskel og fra april til september er der +6,5 timers forskel.

Visumregler

Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsedato. Et turistvisum er gældende i op til 3 måneders ophold.

Vaccinationer

Der skal fremvises dokumentation for gul feber vaccination ved ophold i mere end 12 timer, i et land med gul feber. Derudover anbefales det, at du er vaccineret mod difteri/stivkrampe.

Seværdigheder

Fraser Island

Besøg Fraser Island eller K’Gari, som aboriginerne kalder øen, hvilket betyder paradis. Fraser Island er verdens største sandø. Størstedelen af øen består af regnskov samt masser af ferskvandssøer. En af dem er Lake Mckenzie, som er kendt for sit klare vand.

Fraser byder også på vilde hunde, kaldet dingoer, som lever over hele øen, og dem vil du højst sandsynligt også få øje på under dit besøg.

Eftersom at øen består af sand kræver det at du har en firehjulstrækker til at transportere en rundt. Du kan både leje firehjulstrækkere eller tage på en guidet tur på Fraser Island, der er en perle for øjet på din oplevelsesrejse.

Der er tonsvis af ting at opleve i Australien. Vi har samlet en liste med 10 ting du skal prøve under dit sabbatår i Australien, så du har får de fedeste minder på din oplevelsesrejse.

Sandø Australien

Whitsundays

Midt i Great Barrier Reef ligger der et tropeparadis, der byder på eksotiske strande med kridhvidt sand, turkisblåt vand, et hav af fisk, koraller og skildpadder. Whitsundays består af 74 øer, hvor de fleste af dem er beskyttet nationalpark, hvilket betyder, at du befinder dig i et paradis af uberørt natur og marineliv.

En sejltur i Whitsundays er den bedste måde at opleve det på. Det tager typisk 2-3 dage at sejle rundt og besøge de forskellige øer i Whitsundays. På Whitsundays er der mulighed for at komme på snorkeltur ud til nogle af de undervandsparadiser, der er i området, hvilket bare gør adventure rejser endnu bedre. En af de helt store grunde til at folk besøger Whitsundays, er for at komme op til Whitehaven Beach, der er udnævnt til at være en af det flotteste strande i verden.

Australsk strand, med blåt vand

Great barrier Reef

Great Barrier Reef er verdens længste koralrev, det strækker sig mere end 2.500km og består af 2.900 koralrev samt flere hundrede øer. Great Barrier Reef byder på koraller og fisk i alverdens farver, havskildpadder og meget mere.

Du kan også vælge at tage dit dykkercertifikat lige her. Hvis du allerede har dykkercertifikat, kan du tage ud på en dykkertur for at prøve at dykke i verdens største koralrev. Du kan også tage en snorkeltur og opleve det smukke liv under havets overflade, da koralrevet ligger på meter under overfalden mange af stederne.

Hjerteformet koralrev

Great Ocean Road

En grupperejse til Australien er den eminente oplevelsesrejse i dit sabbatår og I skal selvfølgelig opleve Great Ocean Road der er Australiens smukkeste kyststrækning. Den er kendt for at have storslået natur, med både kystlandskaber, flotte klippeformationer, regnskov, eukalyptusskove og meget mere.

De mest kendte seværdigheder på Great Ocean Road er de 12 apostle, som er klippeformationer, der ligger ude i vandet. Derudover er Apollo Bay en kystby, som du skal opleve på din rundrejse i Australien. Byen er mest kendt for sine dejlige strande.

Blue Mountains

Blue Mountains er en af de mest populære nationalparker i Australien. Blue Mountains har smuk natur og er kendt for klippeformateringerne, der hedder “The Three Sisters” samt den flotte udsigt fra Echo Point.

Der er en masse stier, som du kan gå op opdagelse på. Området har fået navnet Blue Mountains, fordi olien fra eukalyptusblade giver en blå tågedis, når den fordamper.

Ayers Rock

I midten af Australien ude i outbacken ligger Uluru også kendt som Ayers rock. Uluru er en klippeformationen, som er 350 meter høj og 3,6 kilometer lang. Klippeformationen er vidunderlig, især når solens stråler under solnedgang, og solopgang får klippen til at lave de mest utrolige farveændringer. Ayers Rock er for aboriginerne hellig, da den har en stor åndelig betydning for dem.

Ayers Rock. stenformation

Freycinet National Park – Tasmanien

Gå på opdagelse i Freycinet National Park, der inviterer på gode vandrestier samt udkigsposter til nogle af de smukkeste bugter på Tasmanien. I Nationalparken finder du også Wineglass Bay, som er i top 10 over de flotteste strande i verden. En vandretur op på Mount Atmos kan klart anbefales. Udsigten fra bjerget ud over nationalparken er fantastisk.

Se også de 10 billeder du skal tage på den Australske østkyst og fyld dit album ud med de mest betagende shots fra din rundrejse i Australien. 

Wineglass Bay, Tasmania

Daintree National Park

100 kilometer fra Cairns, ligger Daintree National park, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er verdens ældste tropiske regnskov. Daintree rainforest er 180 millioner år gammel og er faktisk 10 millioner år ældre end Amazonas regnskov.

I Daintree Nationalpark, er der mange fredet og truet dyrearter. Der er over 450 forskellige fuglearter, og hvis du er heldig, kan du se krokodiller eller andre krybdyr. Oppe ved Cape Tribulation, kan du se hvor regnskoven møder havet ved Great barrier Reef.

Regnskov nær Cairns

Phillip Island

Omkring 140 kilometer fra Melbourne ligger Phillip Island, der er kendt for de små pingviner, der hver dag ved solnedgang kommer tilbage til den samme strand, efter at de har været ude på havet hele dagen. Dette kaldes penguin parade og kan opleves på Summerland Beach.

På Phillip Island finder du også Seal Rock, som huserer den største sælkoloni i Australien. Du kan derudover også besøge Koala Conversation Centre, der arbejder for at beskytte koalaen. Her er det muligt at se mange koalabjørne samt lære en masse omkring dem.

Der er også fantastiske surf områder på øen, eksempelvis Woolamai Surf Beach, så din adventure rejse er kun i fare for at blive enestående.

Lad dig blive fortryllet af Australien

Du finder mange utrolige spots og flotte destinationer i Australien. Der er de kendte områder, som mange er et must at se på en oplevelsesrejse i landet, såvel som mere ukendte steder, som har noget helt unikt over sig. Find og nyd en af de mange perler eller oplev de populære attraktioner på din rundrejse i Australien. Det hele er op til dig.

Spørg en rejsekonsulent - Klik her!

Kan du heller ikke få nok af Australien?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!