Fakta om Cambodja

General information om Cambodja

  • Sprog: Khemer
  • Hovedstad: Phnom Penh
  • Indbyggertal: 15,9 millioner
  • Religion: Theravada-buddhisme
  • Valuta: Riel og USD
Kort over Cambodja med flag

Klima

Klimaet er påvirket af to monsunperioder.

Den lidt kølige nordøstlige monsun er fra november-marts måned. Her er gennemsnitstemperaturen 23-30 grader med lidt regn. Fra maj-oktober måned er der den sydvestlige monsun som bringer hård vind, høj luftfugtighed og en del regn. Temperaturen er omkring 30 grader i denne periode.

Tidsforskel

Ved sommertid i Danmark er Cambodja 5 timer foran.

Ved vintertid er Cambodja 6 timer foran.

Visumregler

Passet skal være gyldigt 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Danmark. Danske statsborgere kan få et turistvisum ved indrejse som er gyldigt i 30 dage.

Husk at medbringe et pasfoto og 35USD i kontanter for at få dit visum. 

Vaccinationer

Der skal fremvises dokumentation for gul feber vaccination ved ophold i mere end 12 timer i et land med gul feber. Desuden anbefales malaria piller, da malaria findes i Cambodja.

  • Ved ophold under 4 uger: stivkrampe/difteri, hepatitis A og malaria
  • Ved opholder under 6 måneder: stivkrampe/difteri, hepatitis A, malaria og hepatitis B
  • Ved ophold over 6 måneder: stivkrampe/difteri, hepatitis A, malaria, hepatitis B og tyfus

Seværdigheder

Angkor Wat 

En top seværdighed i Cambodja, som du skal opleve, når du er der på din Asien rundrejse. Templet er bygget omkring i perioden mellem år 802 og 1432. Templet er majestætisk i størrelse og konstruktionen, når du tager i betragtning, hvornår det er bygget. Templet var det største i middelalderen, og var hovedsæde for Khmer konger, som blev ved med at bygge til templet i deres regeringstid. Templet er i sig selv verdens største religiøse, og i dag står kun en lille del af templet tilbage.

Hvis du vil vide mere om seværdighederne i Cambodja har vi en liste med Top 10 seværdigheder i Cambodja, der vil give dig inspiration til, hvad du skal se på din rejse til Asien.

Angkor Wat med træer og sø

Phnom Penh

Hovedstaden er et besøg værd, da du ikke finder restauranter eller caféer på samme måde andre steder i landet. Under Khmer Rouge blev byen efterladt, men er nu blevet en storheds by igen, og her vil du opdage en kombination af historiske bygningsværker blandt det moderne.

Phnom Penh om aftenen med flag

Ratanakiri

Her finder du røde grusveje og små landsbyer. Her er gode muligheder for lange vandreture, og du kan endda spotte gribbe. Du kan vandre til Virachey National Park, hvor du kan se elefanter, tigre og malajbjørne.

Vi har også udvalgt 10 ting du skal opleve i Cambodja efter vores mening, så du er sikker på at få de bedste oplevelser på din rundrejse i Asien.

elefant med rødt sand

Battambang

Landet omkring byen byder på rismarker og små landsbyer. Selve byen er ikke lige så pulserende som hovedstaden, men historien i byen er inspirerende nok til at mange backpackere vælger at tage hertil på deres rejse til Asien. Det er også her du kan opleve Bamboo. En jernbane hvor vognene er platforme af træ og bambus. Jernbanen strækker sig fra Battambangs østside til en lille landsby O Srav.

flotte grønne rismarker

Koh Rong Samloem 

Øen byder på nogle fantastiske sandstrande og nogle hyggelige små strandhytter. Her er mulighed for dykning og andre vandsportsaktiviteter.

mand der kitesurfer

Kratie

Byen er blevet populær blandt rejsende, da der er mulighed for at se delfiner her. Der er blevet indført sikkerhedsforanstaltninger, og indbyggerne gør meget for at beskytte de truede delfiner. I byen Kampi, nord for Kratie, er der mange forskellige bådture, som du kan benytte dig af, hvis du gerne vil se delfiner.

delfiner der svømmer sammen

Landet med de gamle templer og imponerende udsigter

I Cambodja finder du masser af mystiske templer, sjove vandsportsaktiviteter og smukke udsigter til dale af rismarker, der i sandhed er et overvældende syn.

Kan du lide hvad du hører om Cambodja, så er dette måske også noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!