Fakta om filippinerne

General information om Filippinerne

  • Sprog: Filipino og engelsk
  • Hovedstad: Manila
  • Indbyggertal: 101 millioner fordelt på 2000 ud af de 7000 øer 
  • Religion: Romersk katolisme
  • Valuta: filippinsk peso 
Kort over Filippinerne

Klima

Tørperioden er fra januar-juni, og regnperioden er fra juli-december.

Vejret er mest behageligt i starten af tørtiden, og her er mindst risiko for at møde en tyfon. Da landet er så udstrakt, er der mulighed for at finde godt vejr hele tiden også i regntiden. Der er hele tiden risiko for jordskælv, og røgskyer fra vulkaner kan forekomme. Vulkanen Pinatubo på øen Luzon udfør den største trussel.

Tidsforskel

Ved sommertid i Danmark er Filippinerne 7 timer foran. Ved vintertid er de 6 timer foran.

Visumregler

Passet skal være gyldigt 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Filippinerne. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere, som opholder sig på Filippinerne i mindre end 30 dage. Der skal fremvises en gyldig returvillet ved indrejse. Opholder man sig på Filippinerne i mere end 30 dage, skal der søges visum på ambassaden. 

Vaccinationer

Der skal fremvises dokumentation for gul feber vaccination ved ophold i mere end 12 timer i et land med gul feber. Desuden anbefales malaria piller, da malaria findes på alle øerne.

  • Ved ophold på mindre end 4 uger i turistområderne: hepatitis A og stivkrampe/difteri.
  • Ved ophold på mere end 4 uger: Hepatitis A, stivkrampe/difteri, og hepatitis B
  • Ved ophold på mere end 6 måneder: Hepatitis A, stivkrampe/difteri, hepatitis B og tyfus.

Seværdigheder

White Beach, Boracay  

En rundrejse i Asien, skal da rumme en af de mest populære strande. Her er liggestole og hængekøjer under palmerne, og der er rig mulighed for snorkle rundt eller prøve andre vandaktiviteter.

Palmer på strand med solsenge

Historisk sightseeing i Manila

Det er nemt at finde rundt på egen hånd, men man kan også booke en guidet tur. Byen har meget historie at byde på, specielt den gamle bydel Intramuros, hvor der findes mange vigtige landemærker og monumenter fra krigstiden. 

storby med skyskrabere

Skibsvragene ved Coron

Her ligge mange skibe fra 2. verdenskrig på forskellige dybder, så det ligger frit at vælge, om du ønsker at snorkle eller dykke. i det krystalklare vand er det let at se skibsvragene, og de mange farverige fisk, som har gjort vragene til deres hjem.

Skibsvrag med fisk

Vulkanen Mayon 

Når du rejser til Asien er du nødt til at opleve Mayon. Vulkanen er ca. 2400 meter høj, og har næsten en perfekt kegletop. vulkanen er aktiv, her er en masse dyreliv som kan iagttages.

Sø foran Vulkan

Chocolate Hills, Bohol 

Chocolate Hills er på UNESCOs verdensarvsliste, og her er mere end 1200 små bjergtoppe der er opstået over flere århundredere. Bjergtoppene er grønne det meste af året, men i tørperioderne bliver de chokoladebrune – deraf navnet.

Chocolate Hills in Philippines

Undergrundsfloden i Puerto Princesa

Undergrundsfloden går ind i Subterranean River Nationalpark, og er på UNESCOs verdensarvsliste. Her kommer du på en tur ind i kalkstensgrotterne som er en unik oplevelse på en rundrejse i Asien.

underground river

De hængende ligkister, Sagrada

Ligkisterne hænger fra klipperne i Echo Valley, og blev brugt til at begravelse af de rige stammemænd. Turen hertil kræver planlægning, og det anbefales, at du er vant til at vandre, da stien hertil er smal, og du kommer hurtigt op i de tynde luftlag.

Risterrasserne, Banaue 

Nogle af risterrasserne er over 2000 år gamle, og er udhugget i hånden i klippesiderne. Det er muligt at gå på nogle af stierne ved de øverste terrasser, så du har en perfekt udsigt over dem alle. det anbefales at opleve risterrasserne i de tidligere morgentimer, for at få det bedste lys til at fremhæve den flotte grønne farve.

ris terrasser i bjerge

Coral Garden dykkererspot, Coron

Coral Garden er et meget populært dykkerspot, da her er mange koraller og forskellige fiskearter. dykkerture hertil inkluderer også stop ved skibsvragene tæt på.

korakrev med fisk

Hængebroen i Sevilla 

I Sevilla finder du en hængebro lavet af bambus 40 meter oppe over Loboc floden. På turen over broen er du garanteret at få et sus i maven, når den svinger fra side til side over den brusende flod under dig.

hængebro over flod

Uendeligt mange steder at udforske

Om du vandre i skove over kløfter med det brusende vand flydende under dig eller udforsker det store koralrev og skibsvrag under havet, så får du de ultimative oplevelser på Filippinerne, når du rejser til Asien.

Spørg en rejsekonsulent - Klik her!

Er Filippinerne spændende i dine øre, så vil du nok også synes om…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!