Fakta om Indonesien

Generel information

 • Sprog: Indonesisk og lokalsprog
 • Hovedstad: Jakarta
 • Indbyggertal: 260 millioner
 • Religion: Sunni-islam og kristendom
 • Valuta: Rupiah
kort over indonesien med kompas
Rejse til Indonesien - hvad skal du vide? Klik her

Få den nødvendige information om Indonesien

Klima

Indonesien strækker sig over ækvator, hvilket gør at klimaet er nogenlunde stabilt året rundt med ca. 30 grader, høj luftfugtighed og regn.

Det er regntid fra oktober – april, hvilket betyder at luftfugtigheden er højere, og temperaturen falder. I jungleområderne er der mulighed for regn året rundt. 

Tidsforskel

Indonesien har 3 forskellige tidszoner, da landet strækker sig over et stort areal.

 • Vestindonesien (Jakarta) er 5 timer foran når Danmark har sommertid, og 4 timer ved vintertid.
 • Centralindonesien (Bali) er 6 timer foran når Danmark har sommertid, og 5 timer ved vintertid.
 • Østindonesien er 7 timer foran når Danmark har sommertid, og 6 timer ved vintertid.

Visumregler

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsedato. Danske statsborgere skal ikke søge om visum hvis de opholder sig i landet i mindre end 30 dage, samt rejser ind og ud via en af følgende lufthavne:

Jakarta: Soekarno Hatta International Airport

Bali: Ngurah Rai International Airport (Denpasar)

Medan: Kualanamu International Airport

Surabaya: Juanda International Airport

Batam: Hang Nadim International Airport

Flyver du til en anden lufthavn end overstående skal du søge om visum ved ankomst. Visum koster 35 USD.

Hold dig altid opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside herunder:

Vaccinationer

Der skal fremvises dokumentation for gul feber vaccination ved ophold i mere end 12 timer, i et land med gul feber.

 • Ved ophold under 4 uger: Stivkrampe/difteri, hepatitis A og malaria. 
 • Ved ophold under 6 måneder: stivkrampe/difteri, hepatitis A, malaria og hepatitis B.
 • Ved opholder over 6 måneder: stivkrampe/difteri, hepatitis A, malaria, hepatitis B og tyfus.

Det er vigtigt altid at holde sig opdateret på sundhedsfaglige sider som Statens Serum Institut herunder:

Seværdigheder

Strande på Bali

Drømmer du om at få det perfekte postkortbillede af en perfekt strand med palmer, snehvidt sand og det turkise hav, så finder du det på en rundrejse i Bali. Kuta er en af de mest populære strande hvor du har mulighed for at kombinere solbadning med surfing. Sanur er kendt for at inkludere mere kultur og en masse vandsport.

Strand på Bali

Borobudur 

Det gamle tempel er et af de mest kendte landemærker i Indonesien. Templet blev glemt i flere århundrede, da størstedelen af befolkningen flyttede til østjava grundet et vulkanudbrud. Vi anbefaler at du besøger templet ved solopgang på for at opleve en klatretur op ad toppen af templet, hvor du vil for en betagende udsigt over hele templet badet i sollyset.

buddha statue I tempel

Gili øerne 

Gili øerne er blevet populære over de seneste år for turister og backpackere. Strandene på Gili øerne kan næsten konkurrere med Balis strande, og Gili øerne indbyder også til snorkling og dykning. Her er et undervandsmuseum at statuer, som du kan se ved bare at snorkle.

Du har mulighed for at dykke ved et skilpaddereservat, og kan efterfølgende besøge reservatet, og se hvordan de passer på skildpadderne. Gili-øerne er også ideelt hvis du ønsker afslapning, da du finder mange yoga retreats. Et oplagt sted at gearer ned på din rundrejse i Asien.

Se også Top 10 oplevelser på Bali og Gili-øerne, hvor du få oplevelser, der vil forevige din rejse.

Gili Meno statuer

Komodoøerne 

Her har du mulighed for at opleve de dragelignende komodovaraner, som bor på øen. De angriber deres bytte ved ét enkelt af deres giftige bid, og venter på at deres bytte langsomt dør.

På Komodo island kan du snorkle, sejle i kajak, besøge de små landsbyer, eller opleve Pink Beach hvor sandet er lyserødt. Du skal ankomme med båd til øen, og der skal betales entré til øen, samt diverse omkostninger til transport, guide og andre aktiviteter.

komodovaran på strand

Mount Bromo 

Indonesien dækker over ildringen, et område med nogle af de mest aktive vulkaner i verden. Mount Bromo er bedst kendt for den fantastiske udsigt, men også fordi toppen blev sprængt af under et udbrud.

Mount Bromo vulkan

Kalimantan, Borneo  

På Borneo kan du opleve den vilde natur i form af den vilde jungle på Borneo. Her har du mulighed for at tage vandreture i junglen, og opleve de vilde dyr, som er her, blandt andet orangutanger, sneleoparder og malajbjørne.

Malajbrøn med mad

Toba søen 

Søen er dannet for omkring 70.000 år siden, og det menes at den er skabt som et resultat af et vulkanudbrud, da der stadig måles vulkanisk aktivitet, hvilket har resulteret i at flere øer er kommet op af vandet. Du har mulighed for at svømme, stå på vandski, sejle i kajak, fiske eller bare vandre i området.

Toba søen udsigtspost

Mount Krakatau 

I 1883 gik vulkanen i udbrud, hvilket resulterede i det største vulkanudbrud i verdenshistorien. Udbruddet medførte Anak Krakatau, en ø som blev dannet efter udbruddet i 1883, og kom til syne over overfladen i 1930. Anak Krakatau udspyder fortsat røg og ild, og turister kan opleve vulkanen og se de mægtige kræfter som er på spil under Indonesien.

Mount krakatau fra havet

Raja Ampat 

Over vandet ses hundredvis af små grønne kegleformet øer, som står i flot kontrast til det turkise og blå hav. Farverige fisk og andre havdyr trives i det varme vand. Koralrevene er nogle af de flotteste i området, og er enhver dykkers paradis på en rundrejse i Asien.

grønne øer i turkis hav

Banda øerne 

Denne lille øgruppe er en hengemt perle i Indonesien. Øgruppen er et paradis for dykkere, da der er chance for at se haler, skildpadder, hvaler, dragehovedfisk, hummer og meget mere.

grøn ø midt i havet

Risterrasser på Bali 

Selvom de postkortlignende strande er højdepunktet for Bali, så er de også kendt for deres flotte risterrasser. Risterrasserne er et eksempel på den rigdom af naturlige ressourcer på Bali, som bliver plejet og vedligeholdt af de lokale.

grønne rismarker i bjergene

“Eventyr er umagen værd”

Indonesien byder på en masse utrolige oplevelser, og vi står altid klar til at hjælpe dig med at planlægge den bedste rejse til Indonesien.

Har du spørgsmål er vi altid kun et klik væk.

Hvad skal du vide på din rejse til Indonesien? Klik her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!