Fakta om New Zealand

General information om New Zealand

  • Sprog: Engelsk
  • Hovedstad: Wellington
  • Indbyggertal: 4,4 millioner
  • Religion: Kristendom
  • Valuta: New Zealandsk dollars(NZD)
New Zealand kort

Klima

I New Zealand, har de sommer når vi har vinter og omvendt. Vejret på New Zealand er meget lig det danske. 

På nordøen har de et dog et subtropisk klima, hvilket gør at der er grønt stort set hele året. Om sommeren bliver der op til 27 grader og om vinteren bliver det ned til 5 grader.

Tidsforskel

I New Zealand har de sommer og vintertid, på andre tidspunkter end vi har i Danmark og derfor svinger med tidsforskellen op til to timer.

Ved sommertid i New Zealand som går fra oktober til marts, er New Zealand 12 timer foran Danmark.
Ved vintertid i New Zealand som går fra april til september, er New Zealand 10 timer foran Danmark.

Visumregler

Passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato fra New Zealand. Man skal senest 10 dage inden afrejse søge om indrejsetilladelse. Indrejsetilladelse koster ca. 12 NZD. Samtidig med at man ansøger om indrejsetilladelse vil man blive trukket et gebyr på 35 NZD i International Visitor Conservation and Tourism Levy.

Indrejsetilladelsen gælder i 2 år eller indtil dit pas udløber, hvis det er før de 2 år er gået. Dit visum vil være gyldigt i et år fra udstedelsesdato, og man må opholde sig i 90 sammenhængende dage.

Vaccinationer

Der er ingen krav om vaccinationer, når du rejser til New Zealand. Det anbefales dog at du er vaccineret mod difteri/stivkrampe.

Seværdigheder

Tongariro National park

Tongariro Nationalpark er kendt for at have tre aktive vulkaner samt for sine hiking ruter. 

Tongariro alpine Crossing er den mest kendte rute og er i top 10 over de bedste en dags hiking ture i verden. Turen er 19,4 kilometer og foregår i blandet terræn. Turen er et must, når du er på grupperejse til New Zealand.

Tongariro Alpine crossing

Rotorua

Rotorua er et af de steder i verden med flest termiske områder. I byen finder du mange gejsere, kogende kilder, boblende mudderhuller og en svovllugt, der er over det meste af byen. Der kommer damp op af jorden flere steder. 

Rotorua er Maoriernes hovedstad, hvilket gør, at Rotorua er det perfekte sted at opleve deres kultur og få et indblik i deres liv og historie.

termisk område i New Zealand

Milford Sound

I Nationalparken Fiordland finder du MIlford Sound.

Milford sound er kendt for sine storslået natur og en fjord, der går 15 kilometer ind i landet. Fjorden er omgivet af klipper, der rejser sig over 1000 meter over havet. 

Denne spektakulære seværdighed er en af de smukkeste i hele New Zealand og er et kæmpe trækplaster for turister i hele verden. 

Milford Sound I New Zealand

 Abel Tasman Nationalpark

Nationalparken Abel Tasman er kendt for at være den smukkeste nationalpark i hele New Zealand.

I Abel Tasman finder du blandt andet den fantastiske Coastal Track, som er en vandrerute, der strækker sig 51 kilometer langs kysten. De fleste vælger dog kun at gå mindre strækninger af turen. Turen byder på uforglemmelige strande og er et sikkert hit på rejsen til New Zealand.

Kyststrækning i Abel Tasman

Franz Josef Glacier

I Westland Tai Poutini National Park, finder du Franz Josef glacier, som er en af de nemmest tilgængelige gletsjer i verden. Oplev den fantastiske gletsjer, via en guidet tur gennem gletsjerdalen og den nærved liggende regnskov.  Se de smukke isdannelser på tæt hånd, når du rejser i New Zealand. Du vil uden tvivl ikke fortryde det. 

Brug for hjælp? - Klik her!
Isdannelse I New Zealand

Mount Cook 

Besøg Mount Cook, der med sine 3.754 meter, er det højeste bjerg i New Zealand. 

Rundt om bjerget er der flere mindre vandrestier, som du vandrer på og er helt fantastike.

I området finder du også Tasman Glacier, der med sine 27 kilometer er den længste gletsjer i New Zealand og er selvfølgelig også en del af de Top 10 oplevelser i New Zealand vi anbefaler dig at se .

Største bjerg i New Zealand

Huka Falls

Huka er den mest besøgte naturlige attraktion i New Zealand. Vandfaldet er kendt for at skulle høres frem for ses, men er også et pragtsyn for øjnene. Hvert sekund flyder 250.000 liter vand, gennem den smalle kløft og falder de 11 meter ned i Waikato River.  Det utrolige smukke blå vand, som der er i Huka Falls, glemmer du aldrig. 

Flyvende vand igennem kløft

Bay of Islands

3 timers tid nord fra Auckland finder du den smukke Bay of Islands. Bay of Islands dækker over 140 øer der alle er beliggende i den smukke bugt. Denne destination er et perfekt sted at sejle eller vandre en tur på land langs en af de mange vandrestier. I vandet kan du se både pingviner, delfiner og hvaler.  

Bugt med mange øer

Et land bygget til adventure og store oplevelser

Du får de absolutte oplevelser i New Zealand og alt slags natur og eventyr venter på dig. Alt fra floder til bjerge til varmekilder danner scenariet til din helt eminente grupperejse til New Zealand.

Er du klar til New Zealand? Vi har mere til dig her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!