Fakta om Thailand

General information om Thailand

  • Sprog: Thai
  • Hovedstad: Bangkok
  • Indbyggertal: 68,2 millioner
  • Religion: Buddhisme 
  • Valuta: Baht 
kort over thailand med kompas
Skal du rejse til Thailand? så klik her

Få den nødvendige information om Thailand

Klima

Klimaet i Thailand er tropisk, og er i stor grad præget af monsunen som adskiller regntid og tørtid. Et godt tip er, jo længere du bevæger dig sydpå, jo længere varer regntiden.

I den nordlige del regner det fra juni til september, og i den sydlige del fra maj til oktober. Når det regner varer det sjældent hele dagen, og i regntiden er naturen i Thailand i fuldt flor.

Tidsforskel

Ved sommertid i Danmark er Thailand 5 timer foran, og ved vintertid er de 6 timer foran.

Visumregler

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsedatoen. Ved indrejse i Thailand får du et turistvisum, som er gyldigt i 30 dage.

Hvis dit ophold er længere end 30 dage, skal der søges om visum på forhånd.

Hold dig altid opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside herunder:

Vaccinationer

Der skal fremvises dokumentation for gul feber vaccination, hvis du har opholdt dig i et land hvor der  risiko for gul feber i mere end 12 timer.

  • Ved ophold under 4 uger: stivkrampe/difteri, hepatitis A og malaria
  • ved ophold under 6 måneder: stivkrampe/difteri, hepatitis A, malaria og hepatitis B
  • ved ophold over 6 måneder: stivkrampe/difteri, hepatitis A, malaria, hepatitis B og tyfus.

Det er vigtigt altid at holde sig opdateret på sundhedsfaglige sider som Statens Serum Institut herunder:

Seværdigheder

Thailand byder på så mange ting! Når du rejser til Thailand, er du på en rundrejse i Asien med kæmpe smil, god mad, sol, strand og ren og skær lykke! Læs med herunder for nogle af de største seværdigheder i Thailand.

Railey Beach

Stranden byder på det perfekte paradisbillede, da stranden har hvidt sand, og krystalklart vand. Du kommer til stranden ved at sejle i en traditionel langbåd fra enten Krabi eller Ao Nang. På stranden er der også mulighed for at klatre på de høje kalksten, snorkle, dykke eller sejle i kajak.

både på strand

Phi Phi Islands

På din rejse til Asien, må du i Thailand for alt i verden huske at beøsge Phi Phi øerne. Du kommer hertil ved enten at sejle i kajak, eller ved at sejle med de små træbåde som er til rådighed. Her findes flere spændende strande at opleve, blandt andet Money Beach, Maya Beach hvor filmen ‘The beach’ er optaget, og Long Beach som er et populært sted at se solnedgangen.

emerald grønt hav med bjerge
Brug for hjælp? Klik Her

Vilde elefanter i Khao Sok National Park  

Elefanter kan ses afbilledet overalt i Thailand, enten i form af billeder, statuer eller templer. Her i nationalparken har du mulighed for at se vilde elefanter, samtidig med at du går rundt i den smukke natur som byder på vandfald.

elefanter i det fri med sol

Klatring ved Bonsai Beach  

Tonsai Beach anses som en klatrers paradis. Her klatrer du på de høje kalksten med udsigten over den flotte strand, og det turkise hav. En rundrejse i Asien vil da ikke være det samme uden. 

hav med klipper

Vandfald ved Erawan National Park

Nationalparken har meget at tilbyde til de besøgende, blandt andet grotter og vandrestier gennem tykt buskads, med udsigt til vilde elefanter. I parken er der en vandretur der tager dig forbi syv vandfald, alle betagende med emerald grønne søer, og grotter.

vandfald i park med sø

Khao Sok National Park 

I denne nationalpark får du virkelig et indblik i økosystemet i naturen. Her finder du regnskove som er ældre en Amazona, og en flod som bugter sig gennem parken, som du kan opleve enten via kanoer eller tømmerflåder. I parken vil du kunne se vilde tigre og elefanter, jo dybere du kommer ind, jo flere vil du støde på.

tiger i det fri

Glade oplevelser i smilenes land

Thailand er et populært rejsemål, der byder på masser af seværdigheder og vi vil gerne hjælpe dig med at arrangere den perfekte rejse til Asien.

Spørg en rejseekspert - klik her

Lyder thailand spændende? så vil du måske også synes om…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!