HVORDAN FØLES POST TRAVEL DEPRESSION?

Her får du historien om post travel depression fra vores rejsekonsulent, der har mærket det på egen krop, og som har fundet en vej igennem det på ungdomsrejse.

Brug for hjælp - Klik her!
regnskov vandring

Sådan føles post travel depression

Du finder nøglerne frem og åbner hoveddøren. Tingene står akkurat, som da du forlod dem, og du smider tasken på sengen. En sky af støv har lagt sig på bordpladen, og regnen pisker ind mod dit vindue. Rejsen er forbi, du er hjemme igen, og tiden står stille.

Du har været på dit livs eventyr, du har oplevet verden, alt imens verden derhjemme har stået stille.

Når du spørger dine venner, hvad der er sket det sidste halve år, så kan det ikke nå dine oplevelser til sokkeholderne. Du fortæller om bjergbestigning i Tasmanien og riverrafting i New Zealand. De blot smiler, og snakken hurtigt falder på den kommende arbejdsuge.

Du føler dig rastløs, du føler dig ensom, og du har svært ved at omstille dig fra oplevelser og eventyr til hverdag og rykkergebyrer.

Hvad er så post travel depression?

Du kender sikkert udtrykket ”kulturchok”. Hvis du har en masse stempler i dit pas, så ved du også, hvordan det føles. Sproget er anderledes, pengesedlerne ser mærkelige ud, og dine smagsløg bliver testet på alle tangenter.

Pludselig står du så i luthavnen igen efter en 4 måneders ungdomsrejse i Asien. Sproget virker fremmed, der er ingen, der betaler med kontanter længere, og maden dufter ikke, som den plejer. Det er her, det starter. Du bliver post-travel-depressiv, og det hele føles som et ”omvendt kulturchok”.

Løsningen findes i dig selv

Den gyldne vej igennem post travel depression finder du i dig selv og dit netværk fra din rejse med andre unge. 

Nogle falder hurtigt ind i dagligdagens rytmer og rutiner. Så er der os andre, der har svært ved at omstille os til hverdagen, efter blot en forlænget weekend på Bornholm.

Den gyldne løsning til at overkomme denne ”rejsesygdom” findes i første omgang i dig selv. Det handler om at nyde din rejse, imens du er væk. Tag dine oplevelser med dig hjem, brug din rejseerfaring i hverdagen og drag nytte af den i planlægningen af din næste rejse.

For at gøre dette, har du brug for dine nye rejsekammerater. Vi vil ikke lyve, alt efter længden på din rejse kan det være svært at komme hjem igen. Men det er her dit nye netværk kommer i spil. Ring til hinanden, hjælp hinanden og begynd at planlægge jeres næste rejse!

Vi kan hjælpe dig med inspiration til den rejse. Hvordan lyder rejser for unge til bl.a. Asien, New Zealand eller Australien?

Vandring post travel depression

Post travel depression er dit redskab til forandring

Mange frygter tiden efter en længerevarende rejse, da ens verden pludselig går fra frihed til tomrum. Det ses især hos os backpackere, fordi vores verden opleves med 100 km/t, og to dage aldrig er ens. Det er det uforudsigelige og uopnåelige, der driver os.

Det kan lyde underligt, og vi forstår udmærket, hvis du ikke tror på os, men det kræver blot en rygsæk, et åbent sind, fire måneder ud af kalenderen, og så ved du præcis, hvad vi taler om.

Oplever du post travel depression, så brug det som en mulighed til at styrke din hverdag samt som motivation til at udforske og erobre verden igen.

Dine rejseerfaringer skal ikke knække dig, de skal gøre din kommende ungdomsrejse uforglemmelig.

Livet er fuld af muligheder, tør du gribe dem?

Hvordan kurerer du din post travel depression?

Hvis du er interesseret i at få specifikke redskaber til hvordan du tackler din post travel depression, så læs gerne vores artikel “10 ting der kurerer din post travel depression”.

10 ting der kurerer din post travel depression

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!