De smukkeste kirsebærtræer i verden

En fryd for dine øjne

I forårsmånederne bliver Japan omdannet til et sandt plantorama af kirsebærtræer, og det er en sand fryd for både dine øjne og dit kamera, samt dit album til din rundrejse i Asien.

Blomstringen af de lyserødt beklædte træer er et af Japans helt store varemærker, og lokale, såvel som turister, flokkes omkring det smukke naturfænomen.

Brug for hjælp? Klik her!

Hvornår er det bedste tidspunkt at se de japanske kirsebærtræer?

Disse underskønne træer findes også andre steder i verden, ja selv i Danmark, men du kan rejse jorden rundt og aldrig vil du finde dem i smukkere farver end i Japan.

Sakuratræerne, som de hedder på japansk, ses bedst i slutningen af marts og varer i to uger, hvor en sky af lyserøde blade ligger sig over Japans park- og naturområder.

I 2023 er det forventet, at følgende byer vil se de første lyserøde blade på disse datoer:

Tokyo, 20. marts

Nagoya, 26. marts

Hiroshima, 26. marts

Kyoto, 27. marts

Osaka, 27. marts

Sendai, 2. april

japanske kirsebærtræer ved flod
Tåget udsigt til bjergtoppe

Hvor er det bedste sted at se de japanske kirsebærtræer blomstre?

Faktisk findes der over 1000 forskellige lokationer i Japan, hvor træerne viser deres sande kulør, og derfor kan det som rejsende være svært at vælge det perfekte sted. For at gøre det lettere for dig har vi udvalgt fem steder, som vi mener er helt unikke, og som alle er steder, der får dig til at stoppe op bare betragte.

Maruyama Park

Det gigantiske træ i Maruyama Park i Kyoto med sine grene så lange, at de næsten kan røre jorden, er i sandhed intet mindre end et vidunder. I aftentimerne er det især et besøg værd, da det bliver oplyst og skaber en sand fryd for øjet.

Himeji Castle

De nærmest klinisk hvide vægge af Himeji slottet skaber den perfekt baggrund til de smukke kirsebærtræer, som omkranser denne i forvejen smukke bygning.

Her finder du intet mindre end 1000 kirsebærtræer. Ét for hver af de tårer der triller ned af dine kinder, når de idylliske farver forvandler sig til et postkort for øjnene af dig.

Skyfrihimmel med blomster

Fuji Five Lakes

”The famous five” som de også bliver kaldt, er de fem smukke søer, der er beliggende ved foden af Japans højeste bjerg, Mount Fuji.

Søerne ved navn Yamanakako, Kawaguchiko, Saiko, Shojiko og Motosuko skaber nogle helt fantastiske rammer for at se de japanske kirsebærtræer i fuldt flor. Alt imens Mount Fuji pryder baggrunden med sit snebeklædte landskab. et besøg til Mount fuji er desuden en af de 10 aktiviteter du skal opleve i Japan, for at få den bedste oplevelse efter vores anbefaling.

Yamashina canals

Færre turister betyder flere kirsebærtræer helt for dig selv. I den sydøstlige del af Kyoto, finder du Yamashina og de mere end 700 kirsebærtræer, som med deres lyserøde skær spejler sig i kanalen og reflekterer sin kærlighed tilbage i dine øjne.

Dette sted er ikke nær så besøgt, som de andre, så her har du din chance for at opleve kirsebærtæerne i absolut stilhed. Helt i japanernes ånd.

Mount Yishino

En pilgrimsrejse igennem 30.000 kirsebærtræer. Det er næsten så idyllisk, så selv ord ikke kan yde det retfærdighed. Så skal vi ikke bare lade den ligge her og aftale, at du sætter en date op med dit kamera?

Udsigt til bjerg ved flod med kirsebærtræ

Kan jeg se kirsebærtræer i Tokyo?

Du ikke bare kan se dem på din rejse til Asiens Japan, du SKAL.

Mange tror at Tokyo mest af alt består af neonlys og uendelige gader, som er umulige at navigere rundt i, men det er så meget mere. I Ueno Park kan du se mere end 1000 kirsebærtræer og i den Engelske Have ved Shinjuku Gyoen, kan du sågar holde en lille picnic under de lyserøde blade.

Trinus tip

En aften gåtur langs Naka-Meguro kanalerne er næsten smukkere end øjet tillader og skal ses med dit kamera, dine briller, dine kontaktlinser og alverdens ting, der kan sørge for at dette moment for altid vil stå knivskarpt i din hukommelse.

Lad mig komme afsted!

Kan jeg se kirsebærtræerne blomstre i Japan udenfor sæson?

Nej desværre, men Japan er gaven, der bliver ved med at give, så selvfølgelig har de da bare et andet mindst lige så yndigt træ, der står klar i rækken.

I februar og marts måned er det nemlig ”plum blossom season”, og det betyder at du blot to timers kørsel fra Tokyo kan finde byen Mito og den årlige ”Mito Plum Blossom Festival”.

Med næsten 4000 Japanske blommetræer, der maler naturen i nærmest candyfloss lignende farver, skulle der gerne være lidt for enhver smag og især den illuminerede ”Night Plum Festival”, som udspiller sig efter mørkets frembrud, er noget ganske særligt at opleve på en rundrejse i Asien.

Mange kirsebærtræer i Japan

Føler du dig godt klædt på til at indtage de japanske haver?

En rejse til Japan er ikke fuldendt uden hanami som er den japanske betegnelse for at observere og kigge på blomster, især kirsebærtræer.

Det har en helt særlig plads i den japanske kultur og i japanernes hjerter. Det skaber hvert år rammerne for fantastiske sociale sammenkomster.

Ønsker du at lære mere om de smukkeste steder at rejse til i Japan?

Vi har lavet artiklen De 10 smukkeste steder i Japan.

Rigtig god tur og husk nu dit kamera!

10 steder du skal opleve i Japan - Klik her!

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!