Din vej til venskaber for livet

Vi har boet på hundredevis af hostels i mange forskellige lande. Her får du alt den vigtigste viden om at bo på hostel.

Lad mig høre mere!

Er du i tvivl om hostels er noget for dig?

At overnatte på et hostel er en billig måde at få tag overhovedet. Hostels tilbyder dig husly, sovepladser, bade- og køkkenfaciliteter. Du har alt, hvad du skal bruge, du sparer en masse penge og det giver dig meget bedre muligheder for at opleve flere ting på din rejse.

Du hører sikkert flere historier om at bo på hostel. Nogen har måske haft en negativ oplevelse med det, men vi garanterer dig en god oplevelse, og vi er her for at hjælpe dig med at finde det rigtige hostel. 

Der er mange falske myter om at bo på hostels og derfor vil vi nu, her hos Trinus Rejser, komme med den sande historie.

Du har intet at være bekymret for!

Vores tips til dig!

Det er en rigtig god idé, at du læser anmeldelser på fx hostelworld.com inden du vælger dit hostel såfremt du planlægger din egen tur. Her har du muligheden for at vælge præcis det hostel som opfylder dine krav og du kan sikre dig at det bliver et eventyr. Hos Trinus Rejser benytter vi os naturligvis kun af de bedste hostels, som vi har gode erfaringer med. Generelt er du sikret gode hostels når du booker din rejse gennem danske rejsebureauer da vi alle har høje standarder.

Ved blot at se på billeder, læse anmeldelser, tjekke dets placering og undersøge dets sociale medier, kan du hurtigt få et indblik i hvilken type hostel det er.

Har de nogle pubcrawls? Holder de temafester? Er det tæt på stranden? Bliver der arrangeret gruppeture? Hvordan ser værelserne ud? Er der nogle måltider inkluderet?

Ved at besvare disse spørgsmål kan du hurtigt finde ud af, om det er et sted, der skaber sociale rammer for dig, eller om det er et sted, der blot giver dig et tag over hovedet.

De hostels der skaber sociale rammer er altid de sjoveste og mest mindeværdige, for det er her du møder din fremtidige bedste ven/veninde, kæreste eller rejsekammerat.

Dobbeltseng på hostel

Kan jeg føle mig tryg?

Brug din sunde fornuft og anskaf dig nogle helt basale ting, da du bor med mange andre rejsende, kan det ske at tingene bliver blandet rundt. Om du bor på hostel eller ej, kan det ske at nogle ting bliver væk, når du altid er på farten og rejser mange forskellige steder hen. Du erfarer også hen ad vejen, hvilke ting der er nødvendige at have med. 

Selvfølgelig kan du føle dig tryg!

Dine ejendele er sikre på et hostel, og du kan trygt med ro i sindet tage ud og berige dig med eventyr. På en backpackerrejse til Thailand mistede jeg en parfume og skulle nok have gjort min research mere grundig ift. at finde et hostel, men nu ved jeg bedre. I dag er der skabe til alle, et professionelt låsesystem til alle værelser og en helt anden sikkerhed og tryghed som rejsende på et hostel.

10 tips til at rejse på budget - klik her!

Er der stor forskel på hostels?

Det korte svar er ja, og specielt fra land til land.

Et hostel i Cambodja er ikke det samme som et hostel i Australien og du vil derfor opleve en stor kulturel forskel.

Et hostel i Byron Bay (Australien) har nogle andre forudsætninger end et hostel i Phnom Penh (Cambodja) og derfor vil du også opleve svingende kvalitet og tilgængelighed i fx. de sociale rammer, de hygiejniske forhold og servicen som helhed.

Men igen, research is key, for du kan sagtens finde et fantastisk hostel i et mindre veludviklet område; du skal blot indstille dig på, at du får hvad du betaler for.

Det sætter tingene i perspektiv og det er en oplevelse, som enhver backpacker bør have.

Glad kvinder i Fiji

Hvad er fordelene/ulemperne ved at bo på hostel?

Fordele:

 • Festerne
 • Venskaberne
 • Priserne
 • Beliggenheden
 • Du får sociale kompetencer
 • Netværk over hele verden
 • Du bliver verdensmester i smalltalk

Ulemper:

 • Fælles toilet og bad
 • Mindre privatliv

Hvad hvis jeg rejser alene?

Rejser du alene? Jamen så er det bare at sige velkommen til – på hostels er det nemlig langt størstedelen der rejser alene og du vil derfor aldrig være alene – “at rejse alene sammen med andre“. 

Alle er nysgerrige og alle søger det sociale, så sæt dig bare ned ved morgenmadsbordet og fald i snak med folk omkring dig. På et hostel starter det hele med dig selv. Hvilken oplevelse vil du have? Og hvordan sætter du dig selv i den bedst mulige position, til at få den oplevelse?

Klik her for råd til at rejse alene

“På hostels rejser langt størstedelen på egen hånd, hvorfor du aldrig vil føle dig alene”

Kort sagt…

Vi elsker hostels. De giver så meget, man ikke kan læse om, og du skal opleve det selv, for at vide om det er noget for dig. Vi har rejst i hele verden og boet på hostels næsten hvert sted og vi ved at de garanterer at du:

 • Sparer penge på din rejse (så er der mere til de store oplevelser)!
 • Får nye venner fra hele verden
 • Forbedre dine sociale kompetencer 
 • Kommer til nogle af de bedste fester på din tur (tro os!)
 • Får tips fra andre rejsende om “skjulte perler” du bare MÅ opleve
Hostel forside

på Vores grupperejser for unge bor vi ofte på hostels – hvor skal vi tage hen?

brug for hjælp? klik her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!