Du rejser kun alene, hvis du vælger at rejse alene

Det summer lidt ekstra i maven, når du sætter dig alene i flyet, fordi du ikke rigtigt ved hvad du kan forvente. Det hele er så uforudsigeligt. Kommer jeg til at være alene på min rejse?  Hvem kommer jeg til at møde, og kan jeg overhovedet finde ud af at rejse til udlandet uden mine forældre?

Sædet ved siden af dig i flyet kan måske virke tomt, men det bliver det ikke ved med at være, for et væld af oplevelser og venskaber kommer i de kommende måneder til at fylde det.

Læs om hvordan det er at rejse i gruppe her

Så hvordan er det egentlig at rejse alene?

At rejse alene betyder egentlig, at du altid har mere frihed til selv at vælge hvem du vil rejse med undervejs og hvor længe. Hvis du er dig selv, har smilet på og er åben, så er der altid en nysgerrig sjæl der vil tale med dig. Du har frihed til at være uafhængig af andres meninger og præferencer.

Når du rejser alene, er du din egen herre, du laver din egen agenda, sætter dine egne spor i sandet og bestemmer selv tid, sted og rækkefølge for dine oplevelser. Du gør kort sagt tingene i dit eget tempo og kan uafhængigt af andre ændre dine planer fra det ene minut til det andet. At rejse alene er frihed som du aldrig har prøvet friheden før.

Vores rejsekonsulent deler ud af sine erfaringer

På hostels bliver du omringet af positivitet, kærlighed og en fælles lyst til at udforske verdenen. Jeg har selv rejst samlet set over et halvt år alene, men på intet tidspunkt har jeg følt mig alene.

Det som jeg tit hører fra venner, familie og andre rejsende jeg har mødt på min vej, er at de har brug for en skulder at læne sig op ad på deres rejse. De har brug for nogle at dele deres oplevelser med og de har brug for sikkerheden i, at de altid har en hjælpende hånd. Den skulder og den hjælpende hånd er faktisk allerede derude – du kender den bare ikke endnu.

Milford Sound I New Zealand

Hvordan får jeg venner på min rejse?

Jeg har selv rejst alene til bla. Australien og USA over flere omgange og min formular til succes er simpel. Book dig ind på et hostel, indlogér dig på et værelse, sæt dig i fællesområdet første aften, vær 100% dig selv og udvis oprigtig interesse for andre – og den helt perfekte åbner er altid:

“Hey! Where are you guys/girls from?” 

Den her simple tilgang har givet mig venskaber for livet, verdenen over, som jeg ikke havde fået på et hotel. Her havde jeg været alene med fire vægge – på et hostel blev jeg omringet af positivitet, kærlighed og en fælles lyst til at udforske verdenen. På den måde bliver din rejse alene til en rejse alene i fællesskab.

Vær dig selv i din søgen på venskaber, men husk at sætte dig i deres sted – hvordan ville du helst selv have at en fremmed kom hen til dig for at starte en samtale? Lav din research hjemmefra og til det kan du finde inspiration i vores artikel ”10 fejl du skal undgå på din første backpacker rejse”.

Thailand båd - Maya Bay

Hvad giver det mig rent menneskeligt, at rejse alene?

At rejse alene er at opdage dig selv, at bryde grænser og at finde interesse i ting, som du ikke vidste fandtes. Du bliver bedre til at tage beslutninger og du lærer dybest set at begå dig sammen med andre mennesker og endda rejse alene sammen med andre . Du lærer hvordan du skal agere overfor fremmede, overfor andre kulturer, og du får en helt ny indsigt i dine egne kompetencer.

Du udvikler dig og får en selvstændighed, som kan sammenlignes med at flytte hjemmefra. Du vil opleve, at du efter rejsen besidder en masse viden og kompetencer, som dine venner nødvendigvis ikke besidder. Derudover bliver du verdensmester i smalltalk, når du bor på hostel som backpacker, så du vil altid kunne starte en samtale med hvem som helst, hvor som helst og når som helst. 

Kvinde i bjergdal med solnedgang

Tag afsted og se dig ikke tilbage

At rejse alene giver dig sociale kompetencer og perspektiver i hverdagen, som du ikke kan opnå på anden vis.

Du opsøger venskaberne og udforsker nuet, fordi som rejsende alene, er du nødt til at være nysgerrig og klar på at gribe enhver chance. Det er bare om at komme afsted, du vil ikke fortryde det.

Er du nysgerrig på, hvordan det er at rejse alene sammen med andre?

Hvordan er det at rejse alene sammen med andre? - Klik her!

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!