Er en ungdomsrejse pengene værd?

Det kan for mange være enormt grænseoverskridende, at forlade de trygge rammer hjemme hos ens forældre, for at rejse ud i den store verden. Når du vender hjem fra din første ungdomsrejse, vil du være ændret for altid… På den gode måde!

Brug for hjælp? - Klik her! Brug for hjælp? - Klik her!

Hvordan er det at rejse som ung?

Kort sagt: det er fantastisk. Når du er ung har du mulighederne, evnerne og tiden til at gøre lige som det passer dig – og tro os, det er den bedste følelse i hele verden. Når du rejser som ung betyder det at:

  • Du har tiden
  • Du har friheden
  • Du har energien
  • Du har gå-på modet
  • Du har the dancemoves til strandfesterne i solnedgangen!

Spøg til side, så er det ikke for sjov når vi siger “det er nu eller aldrig”, for det er det. Det er ikke længe siden vi selv havde et sabbatår og rejste verden rundt, og det var ubetinget den fedeste tid i vores liv. Vi kan også høre på dem der ikke rejste at hver eneste af dem fortryder, at de ikke gjorde det. Så gør det nu! Kom afsted, rejs med andre unge, se dig ikke tilbage, og så garanterer vi at du ikke vil fortryde det.

En ungdomsrejse er en rejse i livet

Du er på vej i lufthavnen, hovedet kører rundt og du mærker en følelse af både nervøsitet og spænding. DU GLÆDER DIG!

Hvis vi spoler tiden tre måneder frem, står du igen på dansk jord, med en kæmpe viden og en masse færdigheder, som du ikke kan lære på andre måder end på din ungdomsrejse.

Der er så mange ting, som du vil lære på din rundrejse. Umuligt at vi kan remse alle sammen op, men vi vil komme med de største fordele, om hvorfor du skal bruge dine penge på at tage på en rundrejse.

Hvis vi tænker på hvordan det er at stå midt i Sydney (Australien) for første gang. Det er nemlig her, den første lektion for alvor starter.

Beslutningerne kommer let i længden!

Du vil opleve, at der er mange beslutninger, som du skal til at tage stilling til, og det kan være svært i starten. Skal du vælge at betale overpris for at bo på et hotel, eller skal du bare springe ud i det og booke en overnatning på et hostel? Er det pizza du skal spise eller skal du gå ned og handle ind til pasta med kødsovs? Det er enormt mange ting, som du skal til at lære at tage stilling til og beslutninger, som skal træffes. Efter noget tid vil du være mester til at træffe de rigtige beslutninger… Eller ihverfald mester til at have ro i de beslutninger du tager, uanset hvad!

Du har måske været vant til at gå i skole i hverdagen og være omgivet af personer, som du holder af. Nu er du “bare” sammen med dig selv og en masse fremmede personer, som du kun lige har mødt og måske ikke ved hvad hedder endnu. Du vil under din rejse lære at være alene uden at føle dig ensom, du vil lære at “bonde” med fremmede og få en masse nye venskaber, som vi kan garantere dig for, at du ikke vil være foruden; at rejse alene sammen med andre.

Gruppeselfie på bakke ved risterasser

Tag rygsækken på ryggen og udforsk verden! 

Du står nu nede i det australske supermarked og skal til at handle ind til dit første rigtige backpackermåltid. Efter du har været i gang med din rejse i et par uger, vil du hurtigt opleve, at du er blevet mere bevidst om, hvad ting koster. Du forsøger at spare så meget som muligt. så der er også penge til en ”goon”, for øl kan der umuligt være råd til, hvis du skal have nok penge til alle tre måneder (i Australien er alkohol super dyrt, på nær den lokale papvin “Goon”)…

Læs mere: Alt du skal vide før din rejse til Australien

På ungdomsrejser vil du også hurtigt opleve, at den plan over, hvad du gerne vil opleve, og hvornår det skal gøres, måske er sat lidt for stramt. Hende eller ham den søde nede fra hostelbaren har måske andre planer, som lyder mindst ligeså spænende, og du får lyst til gøre det samme. Du vil lære, at det er meget mere afslappende og mindre stressende, hvis du havde planlagt din tur således, at der også er plads til at tage en tur til Blue Mountains, frem for at køre op ad østkysten lige med det samme.

Præcis den tanke har vi taget med i vores grupperejser, hvor der netop er tid til at man planlægger selv, til at slappe af og til blot at nyde at være til… Lyder det ikke meget godt? Det synes vi selv! Klik her for at læse mere om vores grupperejser for unge til Australien.

Oplevelserne venter på dig – hvad venter du på?

Du er nu kommet til Bangkok efter to måneder i Australien og New Zealand og står midt i den travle storby. Du vil føle, at det er en helt ny verden, du er kommet til. De store kulturelle forskelle og de sprogbarrierer, som du vil opleve, vil give dig en følelse af at være nybegynder som backpacker igen. Efter et par dage i Thailand vil du have vænnet dig til deres måde at tale engelsk på, og hvordan du skal prutte om prisen, når du køber noget. Du vil opleve, at du har fået et større indblik i deres kultur, og du vil komme endnu længere ind i livet som backpacker.

Du sidder nu sidste aften på det hotelværelse, som du har booket, og skal til at pakke alle dine ting ned. Du vil her opleve, at du har formået at rejse rundt i tre måneder med fire t-shirts og fire par shorts. Du lægger mærke til, at de materielle ting ikke er noget, som har betydet noget på din rejse.

Udover det, vil du samtidig sidde med en følelse af, at det umuligt kan være slut nu. Du er nok allerede begyndt at tænke over, hvor din næste rejse skal gå hen, hvordan det bliver, når du kommer hjem, og om du overhovedet kan starte på den uddannelse, som du har søgt ind på.

Du vil reflektere over alle de fede oplevelser, du har haft og kigge på de fede billeder, samt tænke på, hvordan du kan forklare dine venner og veninder hjemme i Danmark om, hvor fedt det har været. De vil uden tvivl lægge mærke til, at du har ændret dig når du kommer hjem. De vil kunne mærke, at du er blevet voksen – for du har set verden, mærket livet og fået et perspektiv man kun opnår ved at rejse!

Backpacker i bjergene

Tag ikke vores ord for det, Prøv det selv!

Du vil først rigtigt forstå, hvordan du udvikler dig og bliver en mere voksen udgave af dig selv, når du på egen hånd har rejst og oplevet verden og smagt, set, prøvet og mærket alt hvad den har at byde på!

Vil du hører om tips til din kommende ungdomsrejse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!