Hvornår skal man rejse til Bali?

På Bali er der omkring 30 graders varme året rundt, men det er vigtigt at lave sin research og planlægge sin rejse til Bali på det rette tidspunkt.

Lad du derfor blot Trinus Rejser klæde dig på, på balinesisk maner. Lad os give dig redskaberne til at blive bekendt med vejrforhold, sæsoner og prisniveau.

Vejrforhold

De mest stabile solstråler finder du på Bali fra april-september, hvor du kan forvente omkring 30 graders varme og 10 timers sol om dagen. Her er det på med solcremen og det luftige tøj, fordi solen er skarp, og varmen er trykkende.

Vejret på Bali er en forunderlig og uforudsigelig størrelse, så lad dig ikke overraske hvis du pludselig ser nogle sorte skyer ude i horisonten. På Bali regner det nemlig ikke ligesom i Danmark, og det er ikke ualmindeligt at opleve skybrud om morgenen for efterfølgende at blive præsenteret for en skyfri himmel om formiddagen. På den måde er Bali helt sin egen.

De mere ustadige regnvejrs måneder findes på Bali fra oktober-marts og her er vejret meget ustadigt. Det er vitterligt nat og dag. Du kan sagtens opleve skønne og solrige dage på Bali i disse måneder, men om heldet falder din vej, kan være lidt som at slå plat eller krone.

På Bali findes der også mange bjerge, og du skal derfor huske på, at jo højere du kommer op, jo køligere bliver det og jo større chance er der for regn.

Sæson & priser

Juli og august er den absolutte højsæson på Bali, og derfor også her du ser de højeste priser. Man skal dog huske på at højsæsonen ikke nødvendigvis er det bedste tidspunkt at rejse på, men blot er et udtryk for, hvornår de fleste turister rejser dertil. Så hvornår skal man rejse til Bali?

For at få mest muligt for pengene, vil vi klart anbefale dig at rejse til Bali i april, maj, juni og september. Disse måneder er de ”tørre” måneder, dvs. der er lavere chance for regnfald. De er tilmed de ”billige” måneder, og da det er udenfor højsæsonen, har du mere af øen for dig selv. De fede oplevelser på Bali fås ikke ved at stå i kø ved templet på Uluwatu eller ligge, som sild i en tønde, på stranden i Seminyak. Nej, de fede oplevelser på Bali fås, når du har øen for dig selv, og hvert et skridt du tager, får smilebåndet til at strække sig fra øst til vest.

Følelsen af at gå alene igennem Tegallalang rismarkerne med kun lyden af fuglene i dine øre, synet af blot sandkorn og dit surfboard i bølgernes brus på Jimbaran Beach er de oplevelser, der har skabt Bali og er grunden til, at backpackere bliver ved med at komme tilbage dertil.

Læs også: 10 billeder du skal tage på Bali!

Skal du bo på hostel under din rejse til Bali?

Se vores Grupperejse til Bali og GIli-øerne!

Bali er et vidunderligt sted, naturen er skøn og kulturen er betagende, men sæsonen, du vælger at rejse i, er altafgørende og den måske vigtigste overvejelse forud for din rejse til Bali.

Det er jo lidt sjovere at rejse i sol og 30 grader med et lavt forbrug, end i regn og slud med et højt forbrug. Regn eller ej, Bali er vidunderligt. Det er paradis på jord, og vi glæder os til at høre om dine oplevelser på denne guddommelige ø.

Skal du bo på hostel når du rejser til Bali, eller er du ikke helt sikker på om hostels er noget for dig?

Hvordan er det at bo på hostel er alt du skal bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!