Ting du skal vide, når du rejser til Indonesien

Der er masser af muligheder for rundrejser i Asien, og Indonesien er et utroligt spændende land at overveje. Med en masse skønne seværdigheder og en kultur, der fylder meget hos befolkningen, er landet rig på oplevelser. Her får du en guide til at færdes i Indonesien og lidt baggrund om landets regler og levemåde.

Vi er her for at hjælpe - Klik her

Tidszoner

Indonesien består af 6 hovedøer og tusindvis af mindre øer rundt omkring. I så stort et område er der også forskellige tidszoner, du måske gerne vil kende til.

 • Vest-Indonesien (Bali) er 5 timer foran dansk sommertid og 4 timer foran ved dansk vintertid.
 • Central-Indonesien er 6 timer foran dansk sommertid og 5 timer foran ved dansk vintertid.
 • Øst-Indonesien er 7 timer foran dansk sommertid og 6 timer foran ved dansk vintertid.

Pas, visum og andre rejseregler

Skal du rejse til Indonesien er det vigtigt at dit pas er gyldigt i minimum 6 måneder frem fra hjemrejsedatoen.

Hvis du har planer om at være i landet i mere end 30 dage, skal du søge visum for at rejse ind i landet. Er det derimod mindre end 30 dage behøver du ikke søge visum og kan rejse ud og ind af Indonesien via de internationale lufthavne i Jakarta, Bali, Medan, Surabaya og Batam.

Hvis du til gengæld flyver imellem andre lufthavne, skal du betale, hvad der svarer til ca. 220 kr. for et visum.

Vi anbefaler at du altid holder dig opdateret på Udenrigsministeriets Hjemmeside.

Påklædning

Når du befinder dig i Indonesien, er der visse skikke angående påklædning, især for kvinder, du bør vide. Specielt hvis du befinder dig på offentlige steder uden for turistområderne.

Skal du besøge hellige steder og seværdigheder, bør du klæde dig respektfuldt. Sørg for at arme og ben er tildækket, da lokalbefolkning ellers kan opfatte det som mangel på respekt.

Tips til at begå sig i Indonesien

Hav kontanter på dig

Når du er på rundrejse i Indonesien, er det en god idé altid at have kontanter på dig, også gerne småpenge. Mange steder, i Asien generelt, betaler man kontant og det er ikke altid at taxachaufføren kan give dig penge tilbage på en stor seddel.

Du kan godt betale med US dollars i Indonesien, men kursen er dårlig, så benyt indonesiske Rupiah i stedet. Der mange hæveautomater rundt omkring på øerne, så der er rig mulighed for at hæve kontanter.

Drikkepenge

I Indonesien er det meget normalt at give drikkepenge, så tip gerne din taxachauffør eller tjener. Nogle gange kan drikkepenge allerede været inkluderet i regningen, så hold øje med hvad du betaler for.

Fly eller færge

Skal du rejse mellem de forskellige øer, er det klart hurtigst at rejse med fly. Det er dog økonomisk billigere at tage færger, men det tager selvfølgelig lidt mere af din tid. Prisforskellen ligger i at en flybillet til 300 kr. nok vil svare til en færgebillet til 30 kr

Lej en scooter

En sjovere og mere autentisk måde at begive sig rundt på Bali og i hele Indonesien er på scooter. Mange af de offentlige transportmidler kan ofte være proppet, og du kan samtidig nemmere komme rundt på en scooter. Du kan leje en scooter for en pris i omegnen af 50-80 kr., så det er heller ikke et beløb, der river pengepungen i stykker.

Taxa i større byer

I større byer kan det være at fortrække at køre med taxa. Bare sørg for at aftale en pris med taxachaufføren inden turen starter. Taxaer er også meget billigere i Indonesien end i Danmark og er I på en grupperejse og splitter turen, kan prisen nærmest ikke mærkes.

Ting der er nyttige at have med på rejsen

 • Kamera/Videokamera
 • Lommelygte
 • Batterier
 • Kort
 • Pas og personlige dokumenter
 • Kontanter
 • Let håndbagage
 • Badetøj
 • Solbriller, solhat, kasket, andet til at beskytte mod solen.
 • Solcreme
 • Myggebalsam og evt. nødvendig medicin
Pakning til rejse

Få flere råd til at planlægge din rejse rundt i Asien

Populære attraktioner i Indonesien

Balis smukke strande

Strand på Bali

Et varemærke for det vestlige Indonesien er Balis smukke strande. Kilometer af palmer og sand lige ud til det blanke turkise hav med den dejlige sol, der spejler sig i vandet. Her kan du få det perfekte rejsebillede med de skønneste omgivelser.

Er du til solbadning og surfing så er Kuta en af de mest populære strande at finde i Bali. Har du mere lyst til kultur og en masse vandsport, så er Sanur hotspottet for dig.

Der er nærmest ingen grænser for, hvad Balis strande kan tilbyde og der er altid en mulighed for at komme på stranden og tage en dukkert. En rundrejse til Bali giver dig et paradis i sand og bølger. 

De imponerende templer

Templer i Angkor byen

Øen med tusinde templer, Gudernes ø eller bare Bali har af gode grunde fået disse kælenavne, da der findes mere end 10.000 templer og hellige lokationer på den indonesiske ø.

Når du tager til Indonesien, er det et must, at du besøger nogle af de mange templer som især præger Bali. Selvom der er mange, er de hver især unikke. Hvad der er fælles for templerne, er det indblik, du får i de lokales liv, og det der fylder det.

Tanah Lot

Tempel i havet i Indonesien

Et af de smukkeste syn for øjet er templet Tanah Lot, som nærmest er sin egen lille klippeø ude i havet og det mest besøgte tempel i Bali. Hvilende på en sten blomstrer denne majestætiske helligdom med udsigt ud over det store hav fra kystlinjen.

Sidst på dagen, kan du opleve helt nye drømmende nuancer fra dette ekstraordinære tempel, der også rummer en del historie. Siden templet blev bygget af en hinduistisk præst i 1500-tallet, har templet haft stor religiøs betydning for både arkitektur og religion på den Vestindonesiske ø.

Hvis dette magiske sted ikke er på din rejseliste til Indonesien eller i din rundrejse i Asien, går du ikke bare glip af en mulighed for et verdensklassebillede, men i den grad også af en af Balis absolutte skønheder.

Pura Besakih

Største tempel i Bali

Et andet tempel, der i den grad også skiller sig ud med sin overvældende udsigt og arkitektur, er Pura Besakih. På en skråning 900 meter oppe af vulkanbjerget, Agung, finder du det enorme og måske vigtigste tempel på Bali, også kaldet modertemplet.

Pura Besakih består af flere templer og er centrum for Bali-hinduismen. Tempelområderne er så hellige at nogen af dem ikke er åbne for turister, men bare rolig, der er også områder med adgang. Du får ikke kun adgang til et tempel, men også adgang til en af de flotteste udsigter og et guddommeligt billede til rejsealbummet.

Komodo Island

Varan på Komodo Island

En af de mange øer som danner Indonesien, har fået navnet Komodo Island. En ø beboet af bl.a. Komodo varaner. Du kan opleve disse dragelignende reptiler, som er den største nulevende øgleart.

Udover disse imponerende væsener, byder øen også på muligheder som at sejle i kajak, tage ud og snorkle, de små landsbyer, som du kan besøge og Pink Beach, som af sit navn er en strand med lyserødt sand.

En ø med masser af aktiviteter og helt klart også en sejltur værd at tage ud til.

Indonesien byder på så meget mere!

Få mere fakta om Indonesien - Klik her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!