Hvordan er det at besøge “Smilenes land”?

Den første rundrejse i Asien er altid speciel. Det er altid den, du vil huske og altid den du vil se tilbage på som værende definerende for den “rejseafhængighed” du nu har tilknyttet dig. Thailand er stedet mange vælger at starte og det har vi også gjort! Hør her vores beretning om vores rejse til Thailand.

Vil du opleve det smukke Thailand? Så tag et kig på vores Grupperejse til Thailand eller Grupperejse til Asien!

Brug for hjælp? - Klik her!

Thailand gør dig til en backpacker

Hvis mødet med Thailand er starten på din backpackerrejse, så bliver du hurtigt en garvet og skolet backpacker, der lærer, hvordan man begår sig med andre, hvordan man respekterer og blender ind i en anden kultur, og hvordan man skaffer sig de gode priser.

Men hvad lærte jeg? Hvor var jeg henne og hvilke erfaringer har jeg taget med mig fra mine rundrejser i Asien og specifikt i Thailand? Det kommer lige her.

Hvor var jeg henne?

Jeg startede i Bangkok, tog derfra til Koh Samui og Koh Phangan, inden turen gik til Khao Sok National Park og derefter til fest og palmer på Koh Phi Phi.

Efter at have været sydpå i to ugers tid, hoppede vi på nattoget til Chiang Mai og tog på vandretur i bjergene, hvor vi undervejs sov i hytter og boede i en lokal landsby. Samtlige besøg på denne rute var det hele værd og kan varmt anbefales.

Koh Phi Phi er klart favoritten herfra, fordi der ingen biler er, så alt kan klares til fods, og hele stemningen på øen er døgnet rundt festligt, forventningsfuld og fantastisk.

Tempel med have i Thailand
3 både på Phi Phi

Hvor længe?

Rejsen rundt i Thailand brugte vi godt tre uger på og vi kunne sagtens have brugt mere, men vi havde to måneder i Sydøstasien og skulle også til Laos, Vietnam, Cambodia og Hong Kong, så vi måtte videre.

Hvis man både skal til nord- og sydthailand så vil jeg sige at tre uger er et absolut minimum. Det er jo ikke lykken at være på farten hele tiden, så en måneds tid vil være godt givet ud, så man også har tid til at opleve det lokale liv og suge diverse indtryk til sig undervejs.

Her er mine forslag til hvor lang tid du kan bruge de forskellige steder i Thailand:

Bangkok: 3 dage
Koh Samui, Koh Phangan & Koh Tao: 12 dage
Koh Phi Phi: 5 dage
Koh Lanta: 4 dage
Chiang Mai: 6 dage

Fælles for alle øerne sydpå, er at du kan bruge dobbelt så lang tid, når først solen står højt og drikkevarerne gør sit indtog.

Highlights på turen

Helt bestemt stemningen, vejret, menneskerne på Koh Phi Phi og vandreturene oppe nordpå i den smukke natur omkring Chiang Mai.

At bo på en ø hvor der ingen biler er, hvor der er roligt og fredeligt om dagen og hvor øen bliver til et stort dansegulv om aftenen, med lyden af bølgerne ved din side, er bare for fedt.

Chiang Mai området er adventure for alle pengene, og her kan du både få pulsen op samt lære lidt om det lokale liv og landets kultur. Et oplagt sted at besøge på en rundrejse i Asien.

Udsigt over Kog Phi Phi
Flydende madmarked

Budget for turen

Hvor mange penge skal jeg bruge i Thailand? Det spørgsmål stillede jeg mig selv inden afrejse, og det kan være svært at definere hjemmefra. Hvis du bor på hostels, spiser relativt billigt og ikke bruger hele din børneopsparing hver gang, du er i byen, så vil jeg sige, at du sagtens kan slippe afsted med kun at bruge en 10-12.000 kr. om måneden.

Jeg havde brugt lige lidt over 20.000 kr. inklusiv alt forbrug dernede efter to måneders rejse og havde under den tid været i både Thailand, Laos, Vietnam, Cambodia & Hong Kong.

Lykken når man er afsted, er jo ikke at gå og spare hele tiden, så slå dig løs og nyd livet dernede, men selvfølgelig med det i mente, at der også er en dag i morgen.

Hvis du søger lidt inspiration og viden omkring at backpacke på et budget, så har vi 10 tips til at backpacke på et budgetklar til dig.

Erfaringer fra rejsen

Jeg lærte to ting, som jeg kommer til at bruge resten af mit liv.

1. Aldrig at tage det første og det bedste.

At tage det første og det bedste, i 30 grader på tom mave og med en 25 kilo tung rygsæk på ryggen, er aldrig en god beslutning. Vi lærte det flere gange på den hårde måde, og det er værd hele tiden at overveje. Hiv i stedet lidt luft ind, sæt jer et sted hen med aircondition og lidt god mad, inden I tager vigtige beslutninger.

2. Socialiser dig med folk på dit hostel første aften.

Din første aften på et hostel er vigtig, for det er her, du kan skabe dine relationer og skabe starten på et fantastisk ophold. At holde sig for sig selv, blive på værelset og tænke ”ej jeg orker ikke lige i aften” giver dig ingen nye venskaber, ingen nye indtryk og ingen gode rejsehistorier, så riv plasteret af første aften og få mundtøjet på geled.

Udsigt til strand med både

Bliver thailand din første backpackerrejse?

Thailand er det perfekte sted at rejse til i dit sabbatår og udover nogle helt igennem fantastiske oplevelser, så giver det dig også en masse brugbar viden og rejseerfaring, der vil gavne dig på dine kommende rejser.

Skal du afsted på din første backpackerrejse nogensinde, så er vi der for dig og har selvfølgelig lavet en 10 råd til din første backpackerrejse” liste som vil være til stor gavn for dig.

10 råd til din første backpackerrejse - Klik her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!