Vietnam er et guddommeligt land med det smukkeste syn

Noget af flotteste natur og helt enestående helligdomme. Fra templer til markeder til udsigter. Vietnam er så komplet som destination og rummer derudover en enorm historie. Hvornår skal man så tage på rundrejse i Vietnam? Jamen det skal man hele tiden, så simpelt er det.

Oplev Vietnam på vores Grupperejse til Asien!

Brug for hjælp? - Klik her!

Vietnam var højdepunktet på min rundrejse i Asien

Vietnam er et fantastisk land, med natur så smuk at man ikke forstår det og mad så smagfuldt at man ærgrer sig over at skulle hjem til sovs og kartofler. En rundrejse i Vietnam er en rejse igennem en rig historie, fantastiske strande og omgivelser så smukke at dit kamera kommer på overarbejde.

Uden tvivl, mit yndlingsland i Asien og en rejse med så mange indtryk og positive oplevelser ,der gør det svært at glemme lige foreløbig. Hvorfor er Vietnam så fantastisk? Hvor skal du tage hen? Og hvilke erfaringer tager du med sig fra en backpackerrejse til Vietnam? Det vil jeg nu gøre mit bedste for at give dig svar på.

Læs også: 10 seværdigheder i Vietnam du skal opleve

stor øgruppe med både

Hvor var jeg henne?

Vi startede i Hanoi, som er en super spændende og hyggelig by på samme tid. Det virker måske mere som en rolig by ift. det er hovedstaden i Vietnam, men de små gader med caféer og kaffebarer giver bare en helt utrolig rar stemning.

Fra Hanoi fløj vi til Nha Trang og nød nogle dage på de fantastiske strande, inden vi tog til Mui Ne og så sandbunkerne, samt fik det bedste seafood jeg til dato har fået. Her kan du få alt, hvad hjertet begærer. Du kan selv vælge præcis den hummer eller de rejer, du vil have, hvad de skal marineres i, hvor længe de skal grilles og ja, så sidder du nærmest på stranden og nyder dit måltid. Det bliver bare ikke bedre.

Efter dette stop sluttede vi i Ho Chi Minh City, tidligere kendt som Saigon og den er i modsætning til Hanoi, en fantastisk storby med liv, charme og et godt backpackermiljø. Derfra kan du også komme ud og se de underjordiske Cu Chi tunnels som blev brugt under Vietnamkrigen, og som virkelig er en kæmpe oplevelse, uanset om du er historie interesseret eller ej.

Vietnam rummer generelt en masse smukke seværdigheder og vi har samlet 10 seværdigheder du skal opleve på din rejse til Vietnam, så du får den helt igennem bedste oplevelse.

Populær strand i Vietnam
Flod igennem Vietnam

Hvor længe?

Først og fremmest vil jeg sige at vi slet ikke havde nok tid i Vietnam, vi brugte omkring to uger, og det var på ingen måde tilstrækkeligt. Dertil vil jeg mene at man også bør tage til steder som Hue, Da Nang, Hoi An og Da Lat, som alle er steder vi desværre ikke fik set og har fortrudt lige siden.

Du kan opholde dig visumfrit i Vietnam i 15 dage, men hvis du skal have det hele med fra dette fantastiske land, så er det på ingen måde nok. Mit råd ville være at bruge en måned i Vietnam, så har du god tid, og du har fleksibiliteten til at være impulsiv og hoppe med på de muligheder, der må byde sig undervejs.

Highlights på turen

En rundrejse i Vietnam er ikke fuldendt, før du har fået seafood i Mui Ne og danset rundt i de brandvarme sandbunker, så det er helt klart et highlight og et minde jeg aldrig vil glemme.

Et par nætter på en båd i Halong Bay går du altså heller ikke galt i byen med, det er tæt på at være noget af det smukkeste og mest idylliske jeg har set på min Asien rejser. Fantastisk oplevelse!

Cu Chi tunnelerne tæt på Ho Chi Minh City var også en af de der livsbekræftende oplevelser som sætter ens eget liv i perspektiv og minder os om hvor godt vi egentlig har det hjemme i Danmark.

Tempel for Vietnamesisk helt
Tempel på ø i Hanoi

Budget for turen

Det er billigt at tage på rundrejse i Vietnam, det er rigtig billigt endda. Vi snakker aftensmad for tyve kroner, en øl for en flad femmer og en kop kaffe for en tier, det bliver vel næppe meget billigere end dette.

Vi brugte ca. 10.000 kr. om måneden på vores rejse i Asien og da de fleste priser er meget lig hinanden på tværs af landende dernede, vil jeg absolut mene at 10.000 kr. pr. måned også i Vietnam vil være et fint estimat. Her taler vi inklusiv alt, men hvor man selvfølgelig bor på hostels, spiser relativ billigt og rejser mere med bus og tog end med fly og private jet.

I Vietnam kan du sagtens leve for under 100 kr. om dagen i forbrug af mad og drikkevarer og stadig føle dig beriget.

Hvis du vil have flere gode råd til at rejse billigt har vi samlet en liste med 10 tips til at backpacke på et budget.

Erfaringer fra rejsen

1. Giv dig tid til de fede oplevelser i Vietnam.

Det vigtigste vi tog med os fra vores rejse til Vietnam, var nok at tiden ikke nydes bedst i overhalingsbanen. I Vietnam skal man ikke have travlt, man skal have tid til at nyde og tid til at tage billeder, fysiske såvel som mentale.

Et land med så meget at byde på kan og skal ikke opleves på et splitsekund, så rådet herfra er at estimere mere tid her, end hvad du forventer. Tro mig, du vil ikke videre, når rejsen til Vietnam lakker mod enden.

2. Fleksibilitet er guld. 

Hanoi har lækre kulinariske oplevelser, og samtidig har du nem adgang til seværdigheder i byer omkring. I Vietnam er det rart at rejse som backpacker, fordi du hurtigt kan ændre kurs hvis du gerne vil et nyt sted hen. Som backpacker er det friheden, der sætter dit tempo og derfor er det vigtigt at have muligheden for at være fleksibel og impulsiv.

Grotte i Vietnam

Hvad ville jeg gøre anerledes næste gang?

Jeg ville uden tvivl tage til Hoi An som jeg har hørt så meget godt om siden min egen sabbatårsrejse i Vietnam. Her er smuk natur og ekseptionelle muligheder for at få skræddersyet hele dit klædeskab, så det er bestemt et besøg jeg vil gøre mig næste gang.

Derudover ville jeg rejse mere med offentlig transport eller anskaffe mig mit eget køretøj i stedet for at flyve indenrigs fra sted til sted. Vi mødte to danske drenge på vores rejse, som havde købt to motorcykler i Hanoi og kørte hele vejen ned langs kysten til Ho Chi Minh City.

Vi sad bag på en tuk-tuk en del af strækningen og der gik ikke et sekund hvor jeg ikke tænkte, ”Det her er da friheden i dens allerreneste form, det må vi gøre næste gang”.

en oplevelse for livet

Vietnam er helt enestående, og der er så meget at se. Sørg for at få udvalgt de steder og seværdigheder, som du allerhelst vil opleve, ellers ender du med at fortryde det.

Vil du til gengæld undgå at lave de samme fejl, som jeg gjorde i Vietnam?

Læs artiklen 10 fejl du skal undgå på din backpackerrejse og bliv så tæt på fejlfri som mulig.

10 fejl du skal undgå på din backpackerrejse - Klik her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!