Seværdigheder i Cambodja du bare må opleve!

Rundrejser i Asien er som at dykke ned i historien og i Cambodja finder du massevis af templer, helligdomme og antikke områder. For hvert skridt du tager ind i de ældgamle rødder landet besidder, er der en historie at fortælle.

Her får du en liste over de seværdigheder. vi på det kraftigste anbefaler dig at se i Cambodja, og det er kun en lille bid af landets spektakulære kultur.

Se vores Grupperejse til Asien hvor vi blandt andet besøger Cambodja!

Brug for hjælp? - Klik her!

Se seværdighederne her

1. Angkor Wat

Angkor Wat byen

Et syn, der bare oser Cambodja, er det ikoniske tempel Angkor Wat ved byen Siem Reap. Landets største seværdighed og et af de vigtige arkæologiske områder i Sydøstasien. Bliv betaget af khmerernes fantastiske byggestil og nyd denne imponerende kreation på din oplevelsesrejse.

Du må heller ikke gå glip af den smukke solopgang, der sætter templet i dets absolutte mest billedskønne perspektiv. Vi oplever naturligvis Angkor Wat på vores rejser til Cambodja!

2. Det kongelige palads i Phnom Penh

Det royale palads i Cambodjas hovedstad

Dette royale sted giver dig et indblik i Cambodjas fortid og nutid. Et besøg til dette vel vedligeholdte sted, proppet med historie og flotte udsmykket bygninger, er noget du bare SKAL opleve.

Det giver dig et pusterum fra de travle omkringliggende byer og du kan i stedet nyde dekorative omgivelser. Sammen med paladset finder du også Silver Pagoda, som indeholder statuer, gaver fra tidligere regenter og malerier af landets historie.

3. Central Market – det nye marked

Det centrale marked i Cambodja

Er du den store shoppeentusiast og elsker at strejfe gennem en masse boder og butikker, så er Central Market lige noget for dig. Også kaldet Psar Thmei, som betyder ”det nye marked”, er et varemærke inden for Cambodjas byliv.

Her er der stort udvalg af vare, lige fra souvenirs og tøj til juveler og elektronikudstyr. Et eminent sted for dig, der gerne vil gøre en god handel og en by med en fantastisk arkitektur at beundre.

4. Kbal Spean

Skovrute i Cambodja

Tilbage i Angkor, finder du et flodleje med en masse indhugninger af den hinduistiske gud, Linga og danner en naturlig stenbro. Det er årsagen til at området og denne flod på engelsk populært bliver kaldt for ”River of Thousand Lingas”.

Et sted beliggende dybt inde i junglen, hvor du kan gå 2 km af en lang smuk rute, der fører dig op igennem skovområdet, gennem formationer af kampesten og med udsigt til vandet, der flyder over de guddommelige indhugningerne.

5. Phimeanakas

Tretrins tempel i Cambodja

I den nordvestlige del af Angkor byen finder du det lille hinduistiske tempel, Phimeanakas, der delvist er omgivet af den tætpakket skov og den stille flod.

Denne tretrins pyramides navn kan oversættes til ”Himmelsk Palads” og var førhen brugt af kongen, Jayavarman VII, som sit private tempel. På toppen af templet finder du dig selv på en platform omgivet af den første hvælvet kunstudstilling, der er opført i Angkor.

Dette tempel rummer en masse historie for denne antikke by og er et fascinerende syn både fysisk og historisk.

6. Srah Srang

Udsigt fra Srah Sreng i Cambodja

Hvis du har et fantastisk udsigtspunkt bevogtet af to statuer formet som løver, så har du Srah Srang. Det antikke sted der peger dig ud mod den store sø, giver dig en af de flotteste udsigter i Angkor byen.

Sidst på aftenen kan du se den udsøgte solnedgang der langsomt lægger sig ned bag træerne i Angkor dalen. Dette syn er mindst lige så betagende som solnedgangen over Angkor Wat og giver dig en behagelig ro i kroppen med sit totalt afslappende scenarie.

Besøg Srah Srang hvis du vil belønne dine øjne med en drømmende udsigt, få kroppen helt ned i gear og nyd øjeblikket.

7. Ta Prohm

Templer i junglen

Angkor byen er en stor kerne i Cambodja for seværdigheder og rummer mange imponerende templer med hver sit unikke præg. Ta Prohm er et af de mest populære templer og giver dig en ægte følelse af opdagelse og at træde ind på et antikt område.

Træer og grene snoer sig over, under, udenom og igennem stenblokkene og er både skyld i de mange sammenbrud templet har, men er også med til at holde sammen på de gamle konstruktioner.

Desuden er området, hvor dette tempel kan findes, stedet hvor optagelser til den berømte film, Tomb Raider fra 2001, er blevet filmet. Mange af de andre templer er blevet ændret efterfølgende i klipningen af filmen, men Ta Prohm var den mindst redigeret, grundet den autentiske stemning, templet har. Helt afgjort enhver rundrejse i Asien værdig.

Gå på opdagelse i Tah Prohm og få en ægte oplevelse af mystik i antikke omgivelser.

8. Wat Phnom

Buddhistisk tempel i Cambodja

I Cambodjas hovedstad finder du på toppen af det eneste bjerg i byen, templet Wat Phnom.

Legenden fortæller at en enke ved navn Daun Penh, der boede tæt på dette område, fandt en træstamme i den nærliggende flod, som indeholdt fire bronzestatuer af Buddha. Forbløffet af denne opdagelse byggede Daun Penh og hendes naboer en midlertidig helligdom til statuerne på toppen af bjerget, indtil et tempel blev opført til dem af den sidste konge af Khmer-riget 60 år senere.

Du kan nu i dag besøge dette tempel, hvor du i indgangen bliver mødt af 2 løvestatuer der vogter dette hellige sted. En fantastisk historie, som du kan dykke længere ned i når du besøger Wat Phnom på din oplevelsesrejse.

9. National Museum of Cambodia

Nationalmuseet i Cambodja

På Cambodjas nationalmuseum finder du en masse skulpturer fra det daværende Khmer-rige, som dette museum er hjemsted for. Khmer-styret har været en stor del af Cambodjas historie og mange af de karakteristiske udstillinger giver dig en god idé om hvordan tilværelsen var dengang.

Udover denne spændende rejse gennem Cambodjas fortid, har dette museum også en inviterende gårdspladshave lige nord for det Royale Palads. Her er du altså omgivet af legendariske udstillinger med fantastiske historier og imponerende royale bygninger.

Dette museum og dets område er et stop du må gøre dig på din rejse.

10. Terrace of the Elephants

Elefant terrasse i Cambodja

Når du går på det royale torv i Angkor Thom, så finder du garanteret ”Terrace of the elephants”. Som en del af dette ruin- og tempelkompleks, blev denne terrasse opført af tjenestefolk og prinser som en dedikation til buddhister.

Den tidligere konge, Jayavarman VII, brugte terrassen som platform til at modtage sine sejrende soldater, der vendte hjem fra krig. Terrassen er 350 meter lang og blev også brugt til offentlige ceremonier.

Disse indgraveret elefanter har altså haft stor betydning for cambodjanerne igennem tiden og er stadig et legendarisk sted at besøge den dag i dag.

“Få kun minder, efterlad kun fodspor”

Cambodja er fyldt med endnu flere seværdigheder og hver og en af dem er en oplevelse, der vil gøre din rundrejse i Asien endnu mere fantastisk.

Leder du efter flere oplevelser i Cambodja?

Flere oplevelser i Cambodja - Klik her!
Brug for hjælp? - Klik her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!