Fejlene du ikke vil begå i Japan

På en rundrejse i Asien og særdeles Japan er mange ting anderledes, og derfor skal du træde varsomt for ikke at fremstå forkert og udføre handlinger, som er modstridende imod den japanske kultur.

Når det så er sagt, så kan du med et par ganske få justeringer af dine hverdagsrutiner, hurtigt tilpasse dig til det japanske miljø, samtidig med at du langsomt bliver dannet i en ny kultur.

I Japan og særligt i en storby som Tokyo, er der nogle helt basale ting, som du ikke må gøre, eller som i hvert fald ikke er særlig velsete.

Brug for hjælp? - Klik her! Brug for hjælp? - Klik her!

Vi har samlet de fejl du skal undgå, læs med her!

Japansk gade med skilte

1. At bede om ændringer i din bestilling

I Japan er det ikke velset at anmode om ændringer i sin bestilling, når du er på restaurant. Sproget bliver ofte en barriere, når du bevæger dig udover det mest basale engelsk, og derfor kommer det til at skabe mere forvirring end gavn.

Vi anbefaler derfor, at du kigger menukortet igennem hjemmefra og respekterer den måde, som restauranten har sammensat udvalget på.

Husk ligeledes at man ikke giver drikkepenge i Japan.

2. At tale højlydt i det offentlige rum

Når du rejser med offentlig transport i Tokyo, vil du opleve at japanerne sætter pris på stilhed og forventer respekt og forståelse for dette.

Hvis du skal tale med dine rejsekammerater på toget eller er nødt til at ringe til din rejsevejleder, så findes der specielt afmærkede vogne, hvor snak og telefonopkald er tilladte.

Du skaber det bedste indtryk af dig selv og udviser japansk kultur den respekt den fortjener, ved blot at overholde og respektere disse simple manerer i det offentlige rum. Respekt er generelt et nøgleord, når du er på rundrejse i Asien. 

3. At tage billeder af mennesker eller private steder uden tilladelse

Mange steder i Tokyo som fx butikker, storcentre, religiøse områder eller offentlige pladser med mange mennesker, vil du opleve, at fotografering ikke er velset.

Nogle steder er det decideret ulovligt at tage billeder og disse steder vil være afmærket med et skilt, der tydeligt viser et forbud. Hvis du nogensinde er i tvivl, om du må tage et billede enten af et sted, eller især af en person, så spørg altid på forhånd, så du undgår at træde forkert.

Japanske lanterner og kirsebærtræer

4. At bære sko indendørs

Skoene skal ALTID tages af, når du træder ind i et japansk hjem.

Du kan også opleve at du bliver bedt om at stille skoene hvis du skal ind i et tempel, se en helligdom, eller selv hvis du skal på restaurant besøg og flashe dine yen (den japanske valuta).

I disse tilfælde, husk altid at have et par sokker med eller tak ja til de slippers/sutsko, som du bliver tilbudt. De fleste steder i Japan anses det som værende urent at gå rundt på bare tæer.

Vi har også en artikel med fakta om Japan, der kan hjælpe dig endnu mere på vej og forberede dig til dit næste eventyr i det højtudviklet Japan.

5. At stå i højre side af rulletrappen

Jamen det er da den rigtige side, er det ikke? Jo det er den rigtige side i Danmark, men ikke i Japan, fordi der står man modsat og derfor i den venstre side af rulletrappen.

Når du rejser til Japan, vil du opleve at folk er utrolig flinke, og skulle du derfor stå i den forkerte side og blokere vejen, vil de fleste være for sky og generte til at sige noget til dig.

Derfor, når du er i Japan og venter på en rulletrappe, så hedder det venstre side stå, højre side gå.

6. At kramme eller kysse i det offentlige rum

Du har måske hørt det før, men det er ganske sandt. At udtrykke nogen som helst form for kærlighed i det offentlige rum, gør japanerne utilpasse, og derfor skal du undgå kys og kram, endda selv hvis det er nogle af dine nye Japanske venner.

Hvis du har mere kærlighed i kroppen end du kan komme af med, må du derfor vente til I er tilbage på jeres hostel, hotelværelse eller på anden vis ikke står for verdens offentlige skue.

7. At spise eller drikke på farten

En kop kaffe i højre og en sandwich i venstre, det er vi vant til herhjemmefra, men den går ikke i Japan, for her anses det som værende rodet og udviser mangel på opmærksomhed.

Tilmed er der ikke særlig mange skraldespande i især Tokyo, og det vil derfor også være svært at skille sig af med dit affald. Vi anbefaler derfor, at du spiser, når du sidder ned og respekterer den kultur, som du besøger.

Marked med lanterner i Japan

Udviser du den respekt, som præger den japanske kultur, får du en magisk rejse til Japan

Vi håber at du med disse rejseråd er blevet en hel del klogere på din rejse til Japan! Det japanske folk er nogle fantastiske mennesker, og du vil få en mindeværdig rejse til Asien, hvis du møder dem på deres præmisser.

Skulle du alligevel stadig sidde tilbage med lidt spørgsmål og søger du en mere specifik rejsevejledning til hvilke stop, du skal gøre dig under din tur til Japan? Så har vi lige artiklerne for dig, og ellers kan du altid skrive til os i chatten nede i højre hjørne!

Vil du lære mere om Japan?

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!